Amenajarea casei

#ceasuri #ceas #ceas cu cuc #e365.ro

Ceasurile cu cuc de la Schneider, Trenkle si Rombach und Haas. Precizie si calitate germana

ADVERTORIAL

Ceasul cu cuc este considerat a fi cel mai cunoscut produs german, cu o reputatie adunata pe parcursul a 300 de ani de istorie si intotdeauna fabricat manual de catre mesteri talentati.


Cu o insemnatate mai mare decat orice alt ceas, mentionat adesea in literatura, muzica, cinema sau televiziune, ca o metafora pentru inocenta, copilarie si trecut, ceasul cu cuc este privit ca un simbol fascinant si misterios. Indiferent de designul ales, traditional sau modern, electronic sau clasic, ceasul cu cuc este un adevarat obiect de arta pentru casa sau biroul dumneavoastra.

Anton Schneider a inceput sa produca ceasuri cu cuc in anul 1848, in casa sa din Schonach, iar astazi afacerea familiei a ajuns la a 6-a generatie, ce creeaza in continuare ceasuri de o calitate exceptionala. Alaturi de Rombach und Haas, Schneider are una dintre cele mai mari si mai bine echipate fabrici din Padurea Neagra si, in ciuda faptului ca multe amplasamente au fost modernizate, modalitatea de lucru a ramas fidela tehnicii unor sculptori valorosi. Calitatea ireprosabila necesita o formare intensiva a tinerilor sculptori si o iubire pentru detalii combinata cu abilitatile de artizanat – acestea sunt caracteristicile noii generatii de lucratori.

Compania Rombach und Haas produce inca din 1894 aceste modele, recunoscute drept „calitativele ceasuri cu cuc din Padurea Neagra”. Expertiza incontestabila, precum si indelungata traditie in fabricarea acestor obiecte extraordinare isi spun cuvantul – ceasurile se disting cu usurinta, fiind realizate si astazi dupa aceleasi metode traditionale si la aceeasi calitate desavarsita. De decenii intregi, Rombach und Haas se bucura de locul fruntas pe care il ocupa in categoria sa, „Specialized Black Forest Clock”, loc cucerit prin recunoasterea acordata designului si traditiei onorate de timp. Compania si-a castigat o reputatie excelenta pentru calitatea modelelor, creativitate si diversitate, ajungand sa comercializeze de la ceasuri cu cuc traditionale pana la o noua linie de produse cu design contemporan. „Ceasul cu cuc este indragit si este privit in continuare pe tot globul ca fiind un produs tipic nemtesc, insa modul de decorare este in continua schimbare, iar ceasurile traditionale nu sepotrivesc intotdeauna in orice sufragerie”, relateaza Herr Ingolf Haas.

Ceasurile fabricate de Compania Trenkle Uhren GmbH pastreaza precizia si calitatea Germana atat de renumita, imbinand tehnologia de ultima ora cu arta traditionala a lucrului manual. Design-ul distinctiv, creativitatea , spiritul de pionoerat si calitatea deosebita garanteaza succesul acestor produse "Made in Germany”.

Minunatele ceasuri cu cuc sunt prezente si in Romania prin intermediul companiei Alplast, fondata in anul 2001 de catre Octavian Golic, un om a carui pasiune a propulsat compania de la un singur nivel de activitate catre atingerea unor teluri cu adevarat ambitioase. Dar pentru ca o afacere sa mearga ca pe roate, principala conditie este ca antreprenorul sa creada intr-adevar in ceea ce comercializeaza, iar Octavian Golic este, cu siguranta, un bun exemplu in acest sens. Cu o imensa dragoste pentru aceste piese orologere nemtesti, absolut deosebite, domnia sa a urmarit sa-si extinda afacerea catre zona luxului si a designului de interior, prin intermediul ceasurilor cu cuc – veritabile simboluri ale traditiei si ale calitatilor mestesugarilor. Pentru mai multe modele, preturi si alte detalii necesare, puteti accesa magazinul virtual al companiei la adresa //www.e365.ro/ceasuri-cu-cuc/ unde va veti putea delecta, la randul dumneavoastra, cu aceste „bucatele” de istorie, precum si in cadrul Targului cadourilor de Craciun, decoratiuni si suveniruri, organizat la Romexpo, Pavilionul C1, in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2012.

Despre ALPLAST

www.365.ro este magazinul virtual al companiei ALPLAST SRL din Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare