Amenajarea casei

#decor rustic #tavan lemn #stil medieval

Ce trebuie sa stii despre tavanele rustice

Chiar daca adesea sunt uitate atunci cand casa este amenajata, tavanele ofera casei un farmec aparte si dau tonul unei atmosfere speciale. In plus, devin punctul de atractie intr-o locuinta banala si plictisitoare.

Pentru locuintele foarte inalte, tavanele pot fi aduse la un nivel mai mic. In acest fel contribuie la atmosfera de confort si caldura a locuintei, in special in sezonul rece. Un tavan simplu, plat, vopsit in alb, este adesea neinteresant, insa este un punct de pornire ideal pentru o atmosfera unica.

Pentru persoanele care sunt atrase de stilul de viata rustic, tavanul poate deveni un punct central al locuintei. Barnele din lemn, aplicate pe tavan, ofera un aspect rustic si o atmosfera intima.

Locuintele decorate in stil rustic au caracteristici clare, care ofera atmosfera rustica. Adesea, acest stil este potrivit caselor de vacanta de la munte, cu terase mari, care parca aduc natura inauntru. Exista mai multe tipuri de tavane din lemn pe care le poti folosi pentru locuinta ta.

Pentru un aspect mai romantic al locuintei tale, poti folosi barne de lemn pe care sa le aranjezi intr-un stil medieval. Lemnul folosit pentru tavanele rustice poate varia de la cele tratate si in diverse culori, pana la lemnul brut.

Cheresteaua folosita pentru barnele de tavan poate fi din brad, cires, artar, alun, pin sau stejar. Daca alegi barne din lemn mai inchis la culoare ai grija ca incaperea ta sa nu para mai mica decat este. Acest tip de tavan este ideal pentru casele spatioase. Vopsirea pereilor in culori deschise ofera un contrast placut cu acest tip de tavan.


Cum alegi lemnul pentru tavanul rustic


Lemnul reciclat este o solutie potrivita pentru tavanele rustice, iar in timp va avea un aspect foarte placut, care confera casei confort si caldura. O alta alegere potrivita este lemnul antichizat, care este diferit de lemnul reciclat.

Procesul de "imbatranire" a lemnului ajuta la oxidarea acestuia si la creearea aspectului vintage. Acest tip de lemn, in ciuda aspectului, este rezistent si durabil.

O alta modalitate de a obtine efectul de tavan rustic este folosirea materialelor sintetice care imita lemnul. Aceste bucati de lemn sutn realizate din poliuretan. Sunt usor de intretinut, au o greutate mica si imita foarte bine textura lemnului natural. Sunt disponibile in mai multe marimi, forme si culori.

Structurile din lemn fals pot fi instalate pe lemn, fier sau suprafete laminate. Sunt perfecte si pentru ascunderea anumitor defectiuni din locuinta sau pentru cablurile inestetice sau lucrarile de canalizare.

Fie ca alegi lemn natural, tratat sau structuri false care imita lemnul, tavanele rustice din lemn sunt ideale pentru casele de vacanta, dar si pentru locuintele moderne, foarte spatioase, de la oras. Poti crea orice astmofera doresti, de la modern, pana la romantic. De altfle, in locuintele moderne, pe aceste barne de lemn pot fi instalate diverse leduri sau candelabre care vor crea o atmosfera speciala in locuinta ta, plina de dinamism si culoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea