Amenajarea casei

#tavan #decoratiuni interioare #grinzi #grinzi lemn

Ce trebuie sa stii despre tavanele boltite

In zilele noastre, domeniul decoratiunilor interioare s-a dezvoltat foarte mult si nu este de mirare ca vechile tavane boltite care confereau farmec catedralelor sunt acum la mare cautare in proiectarea locuintelor moderne.

Persoanele care detin o casa mai mare probabil ca s-au gandit la aceasta varianta de decorare a casei, care confera multa personalitate si impresioneaza orice musafir. Chiar si cei care dispun de case cu pod, pot transforma aceste dependinte in tavane boltite.

Acest tip de tavan confera casei mai mult spatiu si o atmosfera aerisita. Este insa un proiect dificil, care necesita organizare.
 

Camere cu tavan boltit

Tavanele boltite sunt de cele mai multe realizate cu ajutorul grinzilor din lemn, dispuse in asa fel incat sa arate ca o bolta, in forma literei "V" sau rotund. Confera camerei un aspect maret si in plus mareste vizual spatiul. Atunci cand sunt realizate cu mai multa creativitate, aceste tipuri de tavane au un aspect fermecator.

Grinzi din lemn si pereti albi. Tavanele cu grinzi din lemn, incojurate de pereti vopsiti in alb reprezinta combinatia ideala pentru asfel de tavane boltite. Confera locuintei un aspect modern si contemporan, potrivit si aproape toate stilurile de mobilier.

De asemenea, aceste tavane sunt ideale pentru locuintele elegante, cu mobilier stilat. In functie de culoarea grinzilor de lemn, poti alege si mobilierul. De exemplu, pentru grinzile din lemn masiv poti alege acelasi tip de mobilier, masiv si elegant.

Pentru grinzile din lemn usor, in culori deschise poti alege un mobilier mai modern, canapele si fotolii din piele si mese mari.

Grinzi din lemn si pereti colorati. Aceste combinatii sunt mult mai dinamice. Peretii coloratii fac ca incaperea sa fie mult mai atractiva si luminoasa. Aceste camere sunt ideale pentru familiile tinere si active, care isi doresc o locuinta eleganta, insa usor de intretinut.
 

Cum mobilezi camerele cu tavan boltit

Daca dispui de o camera mai mare sau o locuinta de tip open space, poti imparti spatiul in doua. Camerele mari pot fi o combinatie de camera de zi si camera de luat masa sau bucatarie. Daca camera dispune de o fereastra mare, aseaza aici un fotoliu mare si confortabil, unde sa citesti sau sa iti bei ceaiul.

In celalalt colt aseaza canapeaua sau televizorul si vei obtine o camera dinamica, ideala pentru activitatile din timpul zilei. In apropiere de canapea pot aseza o masa mica de cafea. Pentru pereti poti alege tablouri cu rame contrastante cu culorile peretilor. Foloseste rame de mai multe dimensiuni si creeaza spatii de interes.

Culorile din camera si mobila aleasa joaca un rol vital in infrumusetarea camerei. De asemenea, in acest fel vei pune mai bine in evidenta si tavanul frumos lucrat. Ai grija sa eviti culorile inchise, care vor micsora vizual spatiul.

De asemenea, evita sa decorezi aceste camere cu oglizi. Daca totusi trebuie sa instalezi o oglinda, incearca sa o plasezi acolo unde nu se reflecta alte surse de lumina. Poti infrumuseta camera cu ajutorul plantelor de apartament si a tablourilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare