Amenajarea casei

#pereti #casa #amenajare casa #vopsea decorativa #stucco #vopsea stucco

Ce trebuie sa stii despre stucco, vopseaua decorativa cu aspect de marmura

Vopseaua Stucco confera locuintei multa eleganta si finete. Combinatii de umbre si efecte marmorate sunt ideale pentru locuintele mari. Este insa ideala si pentru apartamente mai mici, daca folosesti culori deschise, care sa lumineze spatiul.

Vopseaua Stucco se gaseste in numeroase variante de culori, care vor personaliza locuinta ta. Pentru o casa spatioasa si luminoasa poti folose tonuri dechise, ca de exemplu al antic, galben luminos, fildes sau roz fermecator.

Ce este vopseaua Stucco

Stucco este numele dat unui efect realizat cu vopseaua decorativa cu aspect lucios care imita liniile fine ale marmurei, dar si striatiile in forma literei V. Aceasta vopsea nu necesita acoperirea cu un strat de ceara, ceea ce este un aspect extrem de apreciat de proprietarii de case care isi decoreaza locuinta.

Aceasta vopsea are ceara incorporata. Stucco este de fapt un material mineral rezistent la umezeala si uzura alcalina. Aceasta vopsea este ideala pentru sufragerii, dormitoare sau holuri. Poate fi insa folosita si pentru bucatarii si bai, putand inlocui cu succes faianta.

Caracteristicile vopselei Stucco

Vopseaua Stucco ofera peretilor un finisaj perfect, conferind camerei un aspect elegant. Aceasta vopsea poate fi folosita si pe peretii din beton, rigips sau plastic, ca si pe orice suprafata cu proprietati de spalare. Atat pentru peretii interiori, cat si pentru cei exteriori, vopseaua stucco este capabila sa creeze mai multe modele.

Aceasta vopsea nu necesita aplicarea in prealabil a unui strat de vopsea primer. De asemenea, aceasta vopsea este prietenoasa cu mediul inconjurator.

In plus, vopseaua Stucco confera o aderenta excelenta, este rezistenta la apa si nu permite absorbtia apei. Este permeabila, permitand uscarea excelenta a peretilor. Este disponibila in diferite culori, creand efecte vizuale elegante.

Calitatile vopselei Stucco

Vopseaua Stucco este rezistenta la peste 10.000 de spalari si are o rezistenta mare si la mucegai si alte conditii vitrege de clima. Se usuca rapid, in 30 de minute la suprafata si 24 de ore in profunzime. Daca vrei sa aplici al doilea strat, acest lucru poate fi realizat dupa 3 ore de la aplicarea primului strat.

Vopseaua Stucco confera peretilor un aspect lucios, marmorat deosebit, iar combinatia de luciu si transparenta potenteaza efectul coloristic.

Cum sa folosesti vopseaua Stucco

Atunci cand folosesti vopseaua Stucco, este indicat sa tii cont de anumite aspecte. Astfel, trebuie sa te gandesti la designul general al locuintei tale, la atmosfera pe care vrei sa o creezi si bineinteles la fiecare camera in parte.

Pentru sufragerie este recomandat sa folosesti culori tonice si luminoase. Pentru dormitoare sunt indicate culorile pale, relaxante si odihnitoare.

De obicei, vopseaua Stucco este ideala pentru locuintele mari, insa poate fi folosita si pentru apartamente, daca sunt alese culorile potrivite, care sa mareasca vizual spatiul. In cazul apartamentelor este indicat sa eviti culorile intense sau apasatoare, care micsoreaza spatiul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea