Amenajarea casei

#sisteme de supraveghere #sisteme de supraveghere video

Ce trebuie sa stii despre sistemele de supraveghere?

Nevoia de amplasare a sistemelor de supraveghere in locuinte si birouri a crescut datorita numarului ridicat de spargeri si furturi. Evolutia tehnologiei a condus la aparitia unor sisteme mult mai calitative si mai practice, ceea ce a determinat cresterea cererii pentru aceste elemente.

 

Principalele componente ale unui sistem de supraveghere sunt: camere de supraveghere (cu specificatii tehnice diferite, in functie de locul in care vor fi amplasate si utilitatea acestora), Hard Disk (unde vor fi stocate imaginile), sursa de alimentare a camerelor, UPS (pentru autonomie), monitor, accesorii, cabluri si mufe.

Atunci cand vrei sa achizitionezi un sistem de supraveghere, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte, precum: avantajele amplasarii unui astfel de sistem in biroul, curtea sau locuinta ta, tipurile de sisteme regasite pe piata si specificatiile acestora, cat si care sunt aspectele care redau calitatea si rezistenta camerelor de supraveghere. Iata ce trebuie sa ai in vedere in alegerea unui sistem de supraveghere pentru siguranta ta si a bunurilor tale:

Avantajele amplasarii unui sistem de supraveghere

Asa cum spune si numele, principalul motiv pentru care oamenii apeleaza la sisteme de supraveghere este monitorizarea casei sau afacerii tale. Datorita tehnologiei cu care sunt prevazute camerele de supraveghere, ai acces in timp real la imaginile inregistrate de camere, de oriunde te-ai afla, direct de pe propriul telefon mobil. Astfel, vei avea posibilitatea sa vezi in timp util daca vreun musafir nepoftit iti face o vizita si vei putea actiona pentru a-l opri. In cazul in care nu ai posibilitatea sa iei masuri, vei putea verifica ulterior imaginile stocate, pentru a putea descoperi cine este faptasul si pentru a putea avea acces la dovezi importante.

Camere de supraveghere cu tehnologie digitala sau tehnologie analogica

Pe piata exista sisteme de supraveghere cu doua tipuri de tehnologie, si anume tehnologie digitala si tehnologie analogica. In general, camerele de supraveghere cu tehnologie digitala sunt mai scumpe in comparatie cu cele cu tehnologie analogica, ceea ce se datoreaza calitatii mai ridicate a acestora. Practic, acest tip de camera are o rezolutie mai mare si, implicit, o imagine mai clara, fapt ce este influentat de conectarea prin internet.

Pe de alta parte, si camerele de supraveghere cu tehnologie analogica sunt eficiente, fiind usor de instalat si avand costuri mai reduse. Acest tip de camere sunt perfecte pentru spatii mici. La randul ei, tehnologia analogica poate fi clasica sau HD. Dintre cele doua variante, cea de-a doua ofera o imagine mai clara.

O rezolutie mare ofera o imagine mai clara

Imaginea este formata din mai multi pixeli, iar rezolutia este specificatia care reda numarul de pixeli din care este formata aceasta. Din acest motiv, daca vrei o imagine cat mai clara si mai detaliata, care, bineinteles, te va ajuta sa identifici persoanele mai usor presupusii hoti, atunci va trebui sa optezi pentru o camera de supraveghere cu o rezolutie mai mare. Totusi, aceasta trebuie aleasa si in functie de dimensiunea spatiului pe care vrei sa-l monitorizezi. De exemplu, pentru distante de 16 metri, este recomandata o rezolutie de 2 Mp si pentru distante de pana la 25 metri rezolutia optima este de 5 Mp.

FOTO: canva.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului