Amenajarea casei

#ingrijire #dantura #periuta de dinti

Ce trebuie sa stii despre periuta de dinti electrica

Igiena orala este o piesa extrem de importanta a sanatatii noastre. Foloseste-te de tehnologia de ultima ora si alege o periuta de dinti care sa iti asigure o curatare buna si igienica. Iata cateva aspecte importante ce te vor ajuta in alegerea unui anumit model.

 

Cate accesorii poti achizitiona?

Inainte de a achizitiona o periuta de dinti electrica, evalueaza necesitatea accesoriilor ce pot fi incluse intr-un pachet:

Capete de rezerva – in functie de firma poti primi intre 1 si 4 capete de rezerva pentru periuta ta. Un pachet de acest gen este mai avantajos decat daca ai cumpara o periuta si un set de capete separat de aceasta, din alt magazin. Astfel ai scapat de orice grija si in doar cateva secunde ai o periuta noua.

Acumulatori – unele periute de dinti electrice functioneaza pe baza de acumulatori reincarcabili. Verifica acest aspect inainte de cumparare, deoarece exista posibilitatea ca unele modele sa functioneze pe baza de baterii alcaline. Astfel va trebui sa cumperi separat acumulatori si incarcator. De asemenea, unele modele contin un suport in care pozitionezi periuta pentru incarcare.

Suport depozitare – majoritatea persoanelor isi tin periuta de dinti in baie. Pentru a evita accidentele, incarca bateriile intr-o alta camera si pastreaza periuta in suportul ei special din baie. Impreuna cu capacul de protectie impotriva microbilor, ai siguranta unei igiene perfecte.

Pahar sau irigator bucal – unele kituri contin accesorii dedicate intregului proces de spalare a dintilor. Irigatorul bucal completeaza ideal procesul de spalare, deoarce poate fi folosit in zonele greu de accesat. Un astfel de kit costa aproximativ 350 – 400 RON. Kiturile pentru copii contin pahare colorate si atractive, clepsidre pentru indicarea timpului de periere sau diverse sortimente de pasta de dinti pentru copii. Cele mai atractive modele sunt cele din gama Disney.

Atentie! Cereti sfatul medicului dentist, in special in cazul copiilor. Periutele de dinti electrice nu sunt recomandate pentru copiii cu o varsta mai mica de 3 ani!

Cat de rapida poate fi o periuta?

Intre 7.000 si 30.000 de rotatii pe minut, aceasta este performanta la care poate ajunge o periuta de dinti electrica. In functie de recomandarile medicului si de sensibilitatea danturii si gingiilor tale, vei alege modelul potrivit. De asemenea, este bine sa ai in vedere achizitionarea unui model ce iti ofera posibilitatea de a regla vitezele de rotatie, mai ales daca nu esti deprins cu manuirea acestui aparat.

Sistemul de protectie a gingiilor, perii incrucisati si functia cu oscilatii laterale sunt acele detalii ce fac diferenta atunci cand vine vorba de performanta si calitatile periutei.

Ce functii iti sunt de ajutor?

Aparatele performante aparute in ultimii ani iti ofera posibilitatea sa cronometrezi timpul in care iti periezi dintii. Iata cateva dintre acestea:

  • Indicator nivel baterie (te anunta cand bateria este aproape descarcata);
     
  • Semnal avertizare uzura fibre (te anunta cand este momentul sa inlocuiesti capatul cu unul nou);
     
  • Senzori de presiune pentru dinti sensibili sau pentru persoane cu aparat dentar;
     
  • Floss clip si microbrush clip (micro vibrations) – speciale pentru indepartarea depunerilor si din cele mai inguste puncte; efectul este asemanator cu cel al atei dentare si asigura curatarea dintilor in proportie de 100%.

Durata de functionare tine de performantele aparatului, de numarul de rotatii dar si de accesoriile incluse. Un sistem de periuta electrica cu ecran LCD atasat va consuma mai multa energie decat o periuta normala. Ecranul LCD iti afiseaza toate caracteristicile, functiile si parametrii de functionare din acel moment. In general, acumulatorii se incarca in aproximativ 15 ore, pentru o durata de functionare cuprinsa intre 25 – 40 minute.

Perioada de garantie acordata de producator poate fi de 2 sau de 3 ani.

Preturile difera in functie de firma, design si, bineinteles, performantele si accesoriile fiecarei periute in parte si poti plati intre 50 si 400 RON. Avantajul acestui produs este ca poate fi gasit in foarte multe magazine (hypermarketuri sau centre de specialitate), farmacii, cabinete stomatologice etc, astfel incat iti va fi usor sa gsesti modelul de care ai nevoie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare