Amenajarea casei

#aragaz #curatenie # solutii naturale

Ce trebuie sa stii despre metodele de a curata aragazul

Curatarea aragazului este una dintre cele mai neplacute sarcini in bucatarie. Fiind un apaat electrocasnic folosit zilnic, problema petelor este cu atat mai prezenta in viata de zi cu zi. Exista insa cateva aspecte de care este bine sa tii cont, astfel incat curatarea si intretinerea acestuia sa fie un proces usor.



Iata ce trebuie sa stii despre metodele de a curata aragazul:


1 Citeste cu atentie manualul de instructiuni al aragazului


Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa citesti manualul de instructiuni. Aceasta este cea mai buna sursa si prima sursa de informatie in ceea ce priveste curatarea masinii de gatit. Trebuie sa stii materialul din care sunt facute componentele aragazului, care sunt elementele demontabile, astfel incat sa le detasezi atunci cand cureti aparatul.


2 Curata aragazul cat mai des


Aragazul este folosit zilnic si acest aparat se pateaza imediat, chiar si in urma unei operatiuni simple, precum fierberea unui ou. Ideal este sa cureti aragazul dupa fiecare folosire insa, daca nu este posibil, curata-l cat mai des cu putinta. Cu cat sunt petele de grasime si mancare mai proaspete, cu atat va fi mai usor sa le inlaturi.


3 Foloseste produse adecvate de curatat aragazul


Foloseste numai acele substante de curatat care sunt compatibile cu aragazul tau (materialul din care este facut). De exemplu, nu toate substantele puternice sunt potrivite pentru o suprafata din crom. Foloseste un degresant bun si nu lasa petele si zonele arse sa stea multa vreme, pentru ca astfel de suprafete vor fi mai dificil de curatat.

Pentru partea din fata a carcasei sunt de evitat solutiile abrazive, care pot distruge suprafata. Pentru portiunile din plastic se poate incerca cu o carpa moale, iar pentru cele din email este nevoie de substante de curatare potrivite pentru acest material. Grila de gaze si componentele arzatoarelor pot fi spalate cu apa si detergent de vase . Pentru cuptor poti face o solutie din bicarbonat de sodiu si suc de lamaie.


4 Incearca solutii naturale de curatare a aragazului


In afara substantelor disponibile pe piata, poti incerca o curatare cu ajutorul unor solutii naturale. Poti incerca sa cureti cu bicarbonat de sodiu, cu suc de lamaie, sare sau cu otet alb. Bicarbonatul, de exemplu, poate fi o solutie buna pentru a curata petele si mizeria de pe aragaz si din cuptor.


5 Protejeaza-te


Protejeaza-te folosind manusi atunci cand cureti aragazul cu substante puternice si ai grija sa limpezesti pe urma foarte bine suprafata curatata. Nu amesteca mai multe substante de curatat deoarece se pot elimina gaze toxice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare