Amenajarea casei

#amenajarea bucatariei #gresie #gresie bucatarie

Ce trebuie sa stii despre gresia pentru bucatarie

Bucataria este una dinre cele mai folosite incaperi ale locuintei si are nevoie de un tratament special. Pardoseala in special este un aspect de care trebuie sa tii cont si sa alegi materiale rezistente la trafic sau umezeala . Gresia este cea mai indicata solutie pentru bucatarie .

Alegerea gresiei pentru bucatarie nu este insa un lucru atat de usor pe cat pare. Gresia pentru bucatarie trebuie sa indeplineasca anumite cerinte si trebuie sa tii cont de factori precum umezeala, factori care fac ca bucataria sa fie una dintre cele mai delicate zone ale locuintei.
 

La ce trebuie sa fii atent cand alegi gresia pentru bucatarie


1 Rezistenta la apa. Chiar daca bucatariile nu sunt la fel de expuse la apa si umezeala precum baile, este important sa folosesti gresie resitenta, care sa nu permita infiltrarea apei. Placile de gresie din ceramica sunt cele mai indicate in astfel de cazuri.

2 Durabilitate . In bucatarie au loc numeroase activitati, iar aceasta incapere este uneori cea mai folosita, atat pentru gatit si mancat, cat si pentru discutii sau jocuri. Astfel, gresia trebuie sa fie rezistenta la traficul intens.

3 Confort. De foarte putine ori acest aspect este luat in consideratie atunci cand alegem gresia pentru bucatarie. Este insa extrem de important in special daca petrecem mult timp in bucatarie. Unele tipuri de gresie sunt mult mai confortabile si mai putin dure, ceea ce previne durerile de picioare.

4 Patare. Te-ai intrebat vreodata de ce gresia pentru bucatarie se gaseste de obicei in culori pamantii? Tonurile mai inchise ascund mai bine petele si murdaria care se aduna foarte repede in bucatarie.

 

Ce tipuri de gresie pentru bucatarie sa alegi


1 Gresie ceramica. Principalul avantaj al gresiei din ceramica este pretul mic. Acest tip de gresie, care este realizat de obicei din lut si alte minerale printre care si talc, este potriviti pentru bucatariile cu trafic intens. Gresia ceramica este disponibila atat in varianta lucioasa, cat si in varianta mata. Se gaseste intr-o varietate mare de forme, culori si stiluri.

2 Gresia de sticla. Daca iti doresti o bucatarie stilata si eleganta, gresia din sticla este optiunea ideala. Atunci cand cumperi astfel de gresie este foarte important sa alegi tipurile durabile, pentru a nu avea surprize neplacute. De asemenea, trebuie sa iei in considerare si costul, deoarece gresia din sticla este scumpa.

3 Gresia din granit. Daca vrei durabilitate, gresia din granit este cel mai potrivit tip de pardoseala. Granitul este la fel de durabil ca si marmura, insa se gaseste la preturi mai mici. Acest material este rezistent la trafic intens, pete de bauturi sau mancare si la alte accidente din bucatarie.

4 Gresie din portelan. Gresia din portelan este foarte asemanatoare cu gresia din ceramica, insa mult mai rezistenta. Se gaseste in numeroase stiluri si culori si este durabila. Este insa mai scumpa decat gresia din ceramica.

5 Gresie din piatra. Gresia din piatra este un material natural care este ideal pentru bucatariile cu trafic intens. Pe langa faptul ca este foarte durabila si rezistenta, gresia din piatra este si antiderapanta si rezistenta la pete. Singurul dezavantaj al gresiei din piatra este faptul ca se gaseste intr-o varietate limitata de culori.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare