Amenajarea casei

#electrocasnice #second hand #masina de spalat #aragaz #microunde

Ce trebuie sa stii despre electrocasnicele second hand

Desi pare amuzant, aparatele electrocasnice decid sa demisioneze concomitent cu bugetul tau. Defectarea frigiderului sau a masinii de spalat solicita fie reparatii urgente, fie inlocuirea imediata. Pentru a nu iti goli complet buzunarele sau pentru a evita initierea unui credit  intr-un moment nepotrivit, este bine sa ai in vedere achizitionarea unui dispozitiv second hand .


electrocasnicele uzate pot fi parte dintr-o decizie isteata, avand in vedere faptul ca electrocasnicele, asemenea masinilor, isi pierd o mare parte din valoare la scurt timp dupa achizitie.


Ce sunt electrocasnicele refubished?


Cea mai profitabila categorie cuprinde produsele refubished, mai exact, acele articole pe care clientii le-au returnat dupa o anumita perioada de timp. Motivele pentru care clientii returneaza un produs sunt multiple si nu se bazeaza intotdeauna pe calitate:

  • produsul a fost primit cadou si nu este necesar;
  • clientul nu s-a documentat inainte de a face achizitia, astfel incat a ales un produs care nu corespunde nevoilor sale;
  • articolul a avut defecte de fabricatie;
  • articolul nu a corespuns prezentarii din magazin etc.

Producatorul sau distribuitorul se ocupa de produsul returnat reparand defectiunea. De cele mai multe ori nu este necesara o reparatie . In unele cazuri este posibil ca ambalajul sa fie putin deteriorat din cauza neatentiei fostului proprietar.
Tot in aceasta categorie intra si produsele care au stat multa vreme expuse si au fost folosite de proba in magazin.

Un avantaj major in achizitia electrocasnicelor refubished este dat de faptul ca poti alege un aparat produs de o firma foarte buna, mult mai ieftin decat ai plati pe un aparat “no name” nou. Astfel, cumperi un produs mult mai performant si rezistent. Exista magazine sau siteuri de unde poti cumpara electrocasnice profesionale ale unor firme mari din alte tari, produse care nu se gasesc in magazinele de profil de la noi.
In general, electrocasnicele refubished au o garantie de 1 an.


Electrocasnicele second hand


In aceasta categorie intra produsele folosite si vandute dupa o anumita perioada. De cele mai multe ori proprietarul vinde produsul deoarece nu ii mai este necesar. Este bine sa faci o astfel de achizitie atunci cand locuiesti cu chirie sau cand ai in plan mutarea intr-un alt oras. De cele mai multe ori, transportul unui aparat atat de mare nu este convenabil.

Pentru a incheia o afacere buna va trebui sa ai in vedere doua aspecte: locul din care cumperi si produsul pe care il cumperi.

Locul din care cumperi electrocasnicele este definitoriu. Iata ce optiuni ai la dispozitie:

  • anunturi particulare in ziare sau pe internet; va trebui sa verifici spatiul din care provine aparatul si sa decizi daca persoana de la care cumperi este de incredere; anunturile se adreseaza de cele mai multe ori studentilor si tinerilor;
  • magazine dedicate cu electrocasnice second hand; acestea achiztioneaza, repara sau reconditioneaza aparatul si il vand apoi la un pret relativ redus, cu o scurta perioada de garantie;
  • rude si prieteni care le vand sau le doneaza .


In primul rand, nu toate electrocasnicele ar trebui cumparate din magazinele second hand. Nu este indicat sa achizitionezi aparate de gatit uzate. Un aragaz uzat si neingrijit iti poate pune viata in pericol. De asemenea, grasimea si resturile de mancare acumulate pe suprafata acestuia si in cuptor sunt aproape imposibil de indepartat si, in plus, reprezinta un adevarat focar de infectie.

In schimb, frigiderul, masina de spalat, congelatorul si cuptorul cu microunde pot fi cumparate si folosite fara probleme, dupa o simpla curatare si verificare in prealabil.


Unul dintre cele mai mari dezavantaje este dat de faptul ca produsele second hand nu beneficiaza intotdeauna de garantie. Atunci cand achizitionezi produsul dintr-un magazin (inclusive online), garantia oferita este de obicei de 1 an. Acesta este motivul pentru care va trebui sa verifici cu foarte mare atentie produsul inainte de achizitie; in cazul in care nu stii exact cum ar trebui evaluat un aparat electrocasnic, este bine sa ceri sfatul unui specialist.

Sfatul unui specialist este necesar si in cazul in care nu cunosti magazinul din care cumperi. De asemenea, este bine sa cauti pe internet parerile altor clienti ai magazinului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea