Amenajarea casei

#mobila #birou #mobilier birou #birou colt

Ce trebuie sa stii despre birourile pe colt

Un birou pe colt este o piesa de mobilier ideala pentru spatiile mici si poate transforma radical aspectul general al unei incaperi. Pe langa rolul decorativ, un astfel de birou este si un spatiu ideal de depozitare.

Biroul pe colt ocupa un spatiu redus, se gaseste intr-o varietate mare de forme si marimi si, in plus, poate fi realizat pe comanda, astfel incat sa se integreze perfect in stilul locuintei tale.


Tipuri de birouri pe colt


In comert exista mai multe tipuri de birouri pe colt. Cele mai populare sunt cele triunghiulare si cele in forma literei "L". Birourile in forma literei "L" pot avea laturi de diferite marimi, in functie de spatiul disponibil. Acest tip de birouri este folosit in special in mediile oficiale si mai putin in cele domestice.

In plus, birourile pe colt sunt disponibile in variante cu diferite tipuri de picioare, mai practice sau mai decorative, in functie de preferinte. De asemenea, birourile de colt sunt realizate din mai multe tipuri de materiale, de la lemn si plastic pana la sticla si metal.


Birouri pe colt simple


Birourile pe colt simple, fara spatiu de depozitare, sunt ideale pentru locuintele care sunt deja bine organizate si unde nu mai sunt necesare spatii suplimentare de depozitare. Aceste birouri sunt minimaliste, formate doar din blaturi de sustinere. In aceasta situatie, poti pune mai mult accent pe aspectul biroului, care poate deveni o piesa de mobilier extrem de eleganta. In plus, trebuie sa te asiguri ca biroul este in permanenta bine organizat.

La acest tip de birou poti instala si cateva sertare, pentru accesoriile esentiale si pentru cabluri. Daca nu vrei spatii de depozitare, poti adauga cateva rafturi deasupra biroului. Poti alege dulapuri si rafturi de diferite marimi si culori, care sa contrasteze cu piesa centrala de mobilier. In acest fel, vei crea un spatiu de lucru original.


Birouri pe colt cu spatiu de depozitare


Birourile pe colt cu spatiu de depozitare sunt cele mai populare si cele mai folosite ca mobilier pentru computer. Poti achizitiona birouri mai mici sau mai mari, cu diverse spatii de depozitare pentru accesorii, carti si alte documente. Spatiile de depozitare pot veni sub forma de rafturi sau sertare, in functie de preferinte.

De asemenea, in comert vei gasi si birouri cu dulapuri, care reprezinta piese de mobilier utile, atat practice, cat si estetice. Cu ajutorul acestor birouri, vei avea un spatiu de lucru bine organizat, potrivit si in camera copiilor.


Birouri pe colt avangardiste


Biroul poate fi mai mult decat o piesa de mobilier. Daca iti doresti ceva unic, poti alege birouri speciale, facute pe comanda. In acest caz, insa, trebuie sa te asiguri ca stilul biroului se potriveste cu restul locuintei. Astfel, daca in locuinta ta predomina obiectele de mobilier din fier, poti alege un birou pe colt din acelasi material, cu un aspect modern.

In cazul mobilierului din lemn, trebuie sa alegi un birou de aceeasi calitate, textura si culoare. Poti adauga accente avangardiste in ceea ce priveste marginile, usile sau manerele biroului. Poti de asemenea alege si birouri pe colt in doua culori complementare, pentru un zona de lucru creativa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea