Amenajarea casei

#gresie #parchet #autonomie #linoleum #curatenie #covor #incarcare #aspirator robot

Ce trebuie sa stii despre aspiratorul-robot

Un aparat electrocasnic inovator, aspiratorul-robot este un produs destinat igienizarii diverselor suprafete din casa: linoleum, parchet, gresie, covor. Desi actioneaza intocmai ca un aspirator clasic, robotul cu aspirare este o gaselnita mai practica si mai comoda, in parte datorita autonomiei sale. Daca iti doresti si tu aspirator-robot, este important sa fii la curent cu principalele sale caracterstici pentru a lua cea mai buna decizie.

Ce este un aspirator-robot

Un aspirator robot este un aparat electrocasnic circular, de dimensiuni reduse, similar unui aspirator standard, dar care insa vine cu un atribut cel putin special: autonomie la functionare. Cu alte cuvinte, aspiratorul-robot functioneaza independent, deplasandu-se, multumita unor senzori, pe suprafata intregii case, indiferent de tipul acesteia.

Aspiratorul-robot poate fi programat sa igienizeze locuinta chiar si in absenta utilizatorului si poate patrunde si in locurile mai putin accesibile, cum sunt cele de sub mobilier, avand o inaltime redusa (circa 80 mm).

Cum functioneaza un aspirator-robot

Majoritatea modelelor de roboti cu aspirare se deplaseaza pe doua roti care ii ajuta sa isi schimbe directia, carora li se adauga o rotita suplimentara. Totodata, aspiratorul-robot este prevazut cu o suma de senzori cu ajutorul carora aparatul aduna informatii referitoare la suprafata pe care o are de parcurs si de curatat - daca aceasta este plana, daca exista obstacole etc.

Un robot cu aspirare performant este prevazut cu perii de diferite tipuri (frontala, laterale) care permit acumularea chiar si a celor mai fine impuritati, inclusiv a parului de animale. In plus, aparatele de acest tip sunt prevazute de obicei cu filtre HEPA si functii speciale, care permit crearea unor "harti" pe care robotul sa le parcurga, astfel incat sa fie evitate zonele periculoase, cu obiecte de valoare, cele denivelate, cu cabluri etc.

La final, pentru a-i fi incarcate bateriile, aspiratorul-robot se ataseaza unui suport de andocare. Tot aici isi poate goli rezervorul si curata periile in mod independent.

Avantajele si dezavantajele unui aspirator-robot

Un aspirator-robot este un dispozitiv eficient, autonom, cu o putere de aspirare similara aparatelor clasice si cu accesorii care permit o curatenie temeinica a suprafetelor casei. Cu toate acestea, aparatul nu este capabil sa urce ori sa coboare scarile, nu functioneaza pe suprafete cu o inclinare mai mare de 30-35 grade si nici pe cele foarte inchise la culoare.

Sursa foto:wordlesstech.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea