Amenajarea casei

#aer conditionat #aer conditionat mobil #avantaje aer conditionat

Ce trebuie sa stii despre aparatul de aer conditionat mobil

Vara se anunta caniculara, iar aparatele de aer conditionat sunt la mare cautare. Pe langa aparatele fixe, de perete, pe piata exista si aparate mobile de aer conditionat, care pot fi instalate in orice camera.

 

Ce este aparatul de aer conditionat mobil


Aparatul de aer conditionat mobil este un aparat care poate fi mutat in orice camera a locuintei. Nu este integrat intr-un sistem fix, putand asigura aer rece in orice locatie. Este usor de transportat si mult mai ieftin decat un aparat clasic de aer conditionat.

Aparatul de aer conditionat mobil este prevazut cu rotile, pentru a fi mai usor de transportat. Este ideal pentru spatii mici.


Cum functioneaza aparatul de aer conditional mobil


Aparatul de aer conditionat mobil functioneaza pe baza de curent electric si lichid de racire, ca si in cazul aerului conditionat clasic de perete. Cu ajutorul freonului, o substanta chimica, aparatul de aer conditionat mobil poate fi alimentat la o priza obisnuita.

Pentru a functiona corect, aparatul de aer conditionat mobil trebuie sa elimine in exterior aerul cald. Un mic rezervor de apa este folosit pentru a raci si umezi aerul in timpul evaporarii. Unele aparate mobile de aer conditionat dispun de filtre de purificare a aerului si de dezumidificare.


Avantajele aparatului de aer conditionat mobil


Aparatul de aer conditionat mobil este portabil, este usor de mutat si montat. Nu necesita montare in pereti si are un cost mai mic decat al aparatului de aer conditionat fix. Pentru instalarea aparatului de aer conditionat mobil nu necesita gauri in pereti, ci doar o fereastra pe care trebuie sa scoti furtunul de evacuare a aerului cald.

Unele modele moderne de aparate mobile de aer conditionat dispun de afisare LED si telecomanda. Unele aparate au functii avansate de pornire si oprire automata.


Dezavantajele aparatului de aer condtionat mobil


Ca si in cazului aparatului fix de aer conditionat, cel mobil trebuie sa elimine aerul cald. Astfel, ai nevoie de un furtun asemanator celui de la hota din bucatarie. Pentru eficienta maxima, aparatul trebuie instalat langa fereastra.

Sistemul de evacuare a aerului cald nu este insa foarte bun, deoarece fereasta va sta deschisa, astfel ca aerul cald va intra in casa. Trebuie astfel sa gasesti anumite solutii pentru a nu permite patrunderea aerului cald in camera. Cand cumperi aparatul de aer conditionat mobil este indicat sa alegi modele care dispun de sertare detasabile pentru apa.

Un alt dezavantaj al aparatului de aer conditionat mobil este zgomotul pe care il produce. Este mult mai zgomotos decat aparatul fix de aer conditionat. Astfel, atunci cand achizitionezi un astfel de aparat cauta-le pe cele mai silentioase, in special daca vei instala aparatul in dormitor.

Zgomotul difera de la model la model, astfel ca este important sa il rogi e vanzator sa il instaleze atunci cand il cumperi. De asemenea, aparatul de aer conditionat mobil consuma si mai multa energie. In plus, functioneaza la capacitate mai redusa decat cel fix.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului