Amenajarea casei

#piscina #instalatie #apa

Ce trebuie sa stii cand inchizi piscina pentru iarna

Daca dispui de , iarna este important ca aceasta sa fie inchisa in mod corespunzator. Urmand pasii corecti, vei mentine piscina intr-o stare buna si iti va fi mult mai usor sa o deschizi odata cu venirea anotimpului calduros. De asemenea, o inchidere adecvata a piscinei peste iarna va economisi bani si timp.


Inchide piscina la timp


Piscina se inchide pentru iarna inainte de sosirea anotimpului friguros. Astfel, este recomandat ca aceasta operatiune sa se faca in toamna, cand temperaturile sunt intre +12 si – 15 grade Celsius.


Curata bine piscina


Asigura-te ca nu mai exista niciun obiect lasat in piscina, precum piese gonflabile sau alte lucruri. Apoi inlatura toate obiectele care pot fi demontate si scoase, precum scarile sau trambulinele.

Apoi, apa trebuie sa fie verificata si dezinfectata. Numai dupa acest proces te asiguri ca in timpul iernii nu se vor dezvolta bacterii in piscina si in instalatiile acesteia.

Verifica nivelul de pH al apei. Alcalinitatea trebuie sa fie intre 7.2 si 7.6. In caz contrar, modifica pentru a fi intre acesti parametri. Verifica clorul si calciul din apa. Pentru calciu, parametrii sunt 175-250 ppm, iar pentru clor, 1-3 ppm. Este important ca aceste componente sa fie echilibrate pentru a proteja piscina de coroziune sau depuneri care pot sa aiba loc in perioada in care piscina este inchisa.

La un nivel al clorului de aproximativ 0 mg/l, apa aflata in piscina este evacuata pana cand nivelul ei ajunge la 15 cm sub gura de . Trebuie apoi sa mergi la un magazin specializat pentru a cumpara substante chimice care se adauga in piscina peste iarna. Astfel de substante previn inghetul, dar si dezvoltarea algelor in apa ramasa. 

Nu uita sa instalezi niste plutitori, cu rol de a prelua presiunile care apar asupra bazinului in perioadele de inghet-dezghet.


Acorda atentie pompei si filtrului


Apa trebuie sa fie golita din circuit, pentru a impiedica defectiunile care pot sa aiba loc in urma inghetarii apei. Cand golesti piscina peste iarna, este important sa fii atent la fiecare teava si circuit. Ceea ce ramane in sifon trebuie scos manual.

Pompa si filtrul trebuie si ele sa fie demontate. Apoi, acestea se curata si se depoziteaza intr-un loc unde sa fie ferite de inghet. Astfel, ele vor putea fi refolosite la parametri optimi vara urmatoare. Filtrele cu nisip trebuie depozitate pentru urmatoarea folosire numai daca nu le-a expirat perioada de valabilitate, care este de aproximativ 3 ani. In cazul in care pot fi folosite, si ele se curata de resturile de namol sau de elementele pietrificate.


Foloseste o prelata de calitate


Foloseste o prelata de calitate, rezistenta, pentru a acoperi piscina. Aceasta este prinsa in ancore, care pot fi de mai multe feluri. O astfel de prelata pentru piscina poate costa in jur de 2000 lei. Prelata preintampina eventualele accidente. De asemenea, ea protejeaza bazinul de frunzele, zapada si alte lucruri care ar putea sa cada inauntru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea