Amenajarea casei

#usi #usi de exterior #usi exterior #usi casa #usi metalice

Ce trebuie sa stii cand cumperi usi de exterior

Cand achizitionezi usi de exterior , o documentare prealabila este absolut necesara. Achizitionarea unor usi de exterior necesita costuri mari . Usile vor fi utilizate pe termen lung, trebuie sa ofere siguranta si sa izoleze intrarile exterioare. Toti acesti factori fac din cumpararea unei usi de exterior o decizie care trebuie bine gandita.
 

Tipuri de usi de exterior


Pentru intrarea in locuinta, modelele de usi de exterior se impart, in functie de material, in usi de exterior metalice si usi de exterior de lemn. Usile moderne constituie o solutie moderna de echipare a locuintei, raspunzand, totodata, tuturor cerintelor de protectie, rezistenta si design. Principalele tipuri de usi de exterior cautate pe piata sunt usile metalice multifunctionale si cele metalice izolate.
 

Functii necesare in cazul unor usi de exterior


O usa externa trebuie sa asigure, in primul rand, protectie maxima pentru ca locuinta sa fie incuiata si sa se impiedice tentativele de efractie.

Apoi, in cazul unor usi de exterior, produsul trebuie sa reziste la manevrari, foc si socuri repetate. O functie extrem de importanta a usilor o reprezinta izolarea termica si fonica. In acest sens, o usa poate avea in interior, intre panourile de lemn, un strat de aer si o garnitura montata intre toc si usa. In acest fel, curentul, frigul de afara si zgomotul nu patrund in locuinta. Vizorul asigura vizibilitatea inainte de deschidere pentru prevenirea unor surprize neplacute.
 

Factori de avut in vedere la achizitionarea unei usi de exterior


Cand cumperi o usa de exterior, este recomandat sa verifici factorii tehnici ai acesteia. O usa poate fi cumparata cu unul sau doua canate.

Numarul si modul de functionare al incuietorilor este unul dintre cele mai importante aspecte. Intreaba daca usa are inclusa si soneria.

Afla care este grosimea foii de usa. De exemplu, in cazul unei usi de exterior metalice multifunctionale, foaia de usa poate avea o grosime de 30 mm.

Cere detalii despre tocul de colt. Acesta poate fi montat pe usa cu sau fara prag si este pregatit pentru montare cu ajutorul clemelor sau cu conexpanduri. Partea cu balamalele are montate bolturi de siguranta.

Cere detalii despre suprafata usii. In mod normal, in cazul unor usi de exterior, acestea sunt vopsite intr-un camp electrostatic pentru antizgariere. Exista, de asemenea, usi vopsite digital, cu diverse modele grafice sau in imitatie de lemn.

Sursa foto: tripadvisor .com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului