Amenajarea casei

#decoratiuni casa #decoratiuni sarbatori #casa de sarbatori

Ce trebuie sa ai in vedere cand iti decorezi casa de sarbatori

De sarbatori, atmosfera Craciunului trebuie sa se regaseasca in intreaga locuinta, nu numai in jurul bradului. Pregatirea caminului pentru aceasta perioada magica din an este o adevarata placere pentru fiecare familie in parte.

Daca sa impodobesti bradul a devenit floare la ureche, decorarea casei reprezinta un proiect artistic pentru intreaga familie, care iti va pune creativitatea la incercare. Aici, e nevoie sa tii cont de cromatica interiorului si cele mai noi tendinte in materie de design si decoratiuni, pentru a obtine un ambient placut si primitor pentru cei dragi. Asadar, daca ai terminat curatenia pentru sarbatori si ai pregatit cu atentie bradul frumos decorat, urmeaza sa iti imbraci intreaga casa in haine de sarbatoare. Nu ai nevoie de bune cunostinte de design sau eforturi imense pentru ca aceasta misiune sa fie dusa la bun sfarsit, insa trebuie sa tii cont de cateva lucruri importante, pentru ca interiorul locuintei tale sa aiba un aspect placut pentru oricine ii calca pragul.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti decorezi casa de sarbatori?

1. Atmosfera de sarbatori trebuie sa se simta inca de la intrare in casa
Agata pe usa de la intrare ornamente specifice craciunului, precum o coroana din crengute de brad ornata cu globuri colorate, pe care o poti confectiona chiar tu, foarte simplu! Ai nevoie de globuri de marimi diferite, in maxim trei culori, betea colorata si, pentru un aspect interesant, poti folosi chiar si cateva conuri de brad, pe care sa le vopsesti sau sa le dai un gram de sclipire. Cu o intrare primitoare, oricine va trece pragul se va insufleti de magia sarbatorii.

2. Nu neglija celelalte incaperi din casa

Atunci cand decorezi, este important sa oferi atentie fiecarei incaperi din locuinta, nu numai camerei de zi unde urmeaza sa primesti musafirii. Pentru ca spiritul sarbatorilor sa fie prezent in fiecare coltisor, gaseste un ornament inedit pentru fiecare dintre camerele casei. Si culoarea dormitorului tau poate sa fie animata de cateva elemente specifice, decoratiuni sau accesorii menite sa ofere un plus in materie de design. Nu uita nici de baie, unde lumanarile parfumate nu trebuie sa lipseasca, iar micile ornamente vor insufleti incaperea si o va transforma intr-un loc in care iti poti face rasfatul exact ca la spa. Poti face mici modificari de design si in alte dormitoare mici din locuinta, bucatarie si hol, folosind ornamete in aceleasi culori si tendinte, insa fara sa incarci prea mult. Orienteaza-te in asa fel incat sa existe un echilibru, pentru a obtine un ambient placut.

3. Nu uita de ferestre!

O instalatie cu beculete, un ornament din crengi de brad cu betea colorata, clopotei sau funde, sunt perfecte pentru a vesti sarbatoare de la fereastra. Poti accesoriza cu decoratiuni speciale pentru geamuri, cu figurine sau forme, care sa inveseleasca intreg decorul. Daca ai draperii lungi, le poti lega la mijloc cu panglici sau le poti orna cu diferite elemente decorative, in functie de preferintele tale.

Un aranjament placut poate sa schimbe cu mult atmosfera din incapere. Nu e nevoie sa supraincarci locuinta, ci doar sa folosesti cateva podoabe si culori specifice Craciunului, care sa te induca intr-o stare de bine si sa insufleteasca caminul, pentru cele mai frumoase momente petrecute alaturi de cei dragi.

                                                                                                                                                       Advertorial 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului