Amenajarea casei

# organizare carti biblioteca # organizare carti #personalitate #biblioteca #carti

Ce spune modul in care iti organizezi cartile in biblioteca despre personalitatea ta

Cartile spun multe despre personalitatea ta si a celor din jur. Acestea ofera informatii pretioase legate de firea fiecaruia, si daca esti atenta poti descoperi o sumedenie de lucruri noi despre ceilalti doar aruncand o privire asupra cartilor pe care le au in mana. Nu doar titlurile cartilor "vorbesc" despre personalitatea ta, ci si modul de pastrare a acestora. Uneori modul de organizare a bibliotecii tine de confort si de usurinta de a descoperi mai rapid titlurile dorite, alteori organizarea este mult mai complexa, este o sarcina intima care ofera indicii despre tine. In randurile urmatoare ne propunem sa descifram ce spune modul de organizare a cartilor in biblioteca despre fiecare.

Organizare in ordine alfabetica 

Ai cartile din biblioteca organizate in ordine alfabetica? Esti traditionalista! Mergi pe principiul ca nu este bine sa modifici un lucru perfect functional. Nu doresti sa inlocuiesti sub nici o forma o formula eficienta, si pe buna dreptate, organizarea alfabetica este si cea mai comuna si cea mai simpla modalitate de aranjare a cartilor. Poti descoperi rapid titlurile indragite si te poti bucura de momentele linistite de lectura. Totusi nu-i de mirara ca cele mai multe dintre cartile pe care le detii sunt scrise de autorii clasici. 

Organizarea cartilor pe verticala

Esti practica, nonconformista si te bucuri de titlurile noi care iti ofera experiente de viata. Iti place sa afli informatii noi legate de studii, cercetari, trenduri, iti place sa fii la curent cu toate detaliile din domeniile care ti-au captat atentia. Chiar daca cartile din camera ta par sa semene cu cutiile de pantofi expuse pe rafturile din  magazin, asa te simti in largul tau!

Organizare in functie de subiect

Daca esti una dintre persoanele care isi pastreaza cartile organizate pe teme si subiecte esti activa, mereu pe fuga...Fiecare minut conteaza pentru tine, aranjand astfel pretioasele carti simti ca detii controlul si poti beneficia de informatia dorita fara a irosi timp. Imagineaza-ti cum te-ai simti  cand vrei sa pregatesti o cina festiva pentru prieteni, ai toate ingredientele organizate pe masa si nu gasesti cartea de bucate? 

Organizare cronologica

Esti o persoana bine organizata si, cu siguranta, desfasori activitate in mediul academic. Chiar daca camera in sine este dezordonata, cu lucruri uitate pe birou sau pe raftul comodei, biblioteca este impecabila. Iti gasesti cu rapiditatea cartea de la cursul de Istoria Artei, folosita in primul an de facultate, dar si pe cea de Arhitectura Bizantina pe care ai folosit-o ca material inspirational pentru lucrarea de dizertatie. Mintea ta functioneaza intr-un anumit fel si iti gasesti cu rapiditate lucrurile chiar cand camera pare a fi o mare dezordine!

Organizarea cromatica

Daca esti una dintre persoanele care si-a organizat biblioteca in functie de culoarea copertelor esti o fire romantica. Ai o personalitate sensibila, energica, iubesti viata, prietenii si provocarile! Te bucuri cu aceiasi intensitate de o petrecere nocturna, sau de cateva momente de liniste in compania autorului preferat. Ai o imaginatie bogata si o jovialitate aparte. Esti genul de persoana care aduce buna dispozitie in incapere. 

Organizare... la intamplare

Iti place sa traiesti momentul! Nu esti una dintre persoanele care sa ia viata in serios, sau cel putin nu acorzi atentie organizarii incaperii si bibliotecii. Chiar daca sti ca ar fi bine sa faci putina ordine in lucrurile tale, lasi cartile pe care le citesti la intamplare, pe unde apuci! Nu esti complexata, ai incredere in tine si te bucuri de viata moment dupa moment! Ai grija atitudinea neglijenta poate fi vazuta de ceilalti ca lipsa de maturitate.

Alfabetica, cromatica, pe verticala sau la intamplare, organizarea cartilor ofera celor din jur numeroase indicii despre personalitatea proprie. Biblioteca ta ce dezvaluie?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea