Amenajarea casei

# personalitate dormitor #decor dormitor #decor casa #dormitor

Ce spune dormitorul despre cat esti de eleganta si de ce nu ar trebui sa ai vreodata cearsafuri de satin ori matase

Crezi sau nu, alegerile pe care le faci in decorul dormitorului spun mai mult decat ai vrea despre tine si personalitatea ta. Expertul William Hanson dezvaluie pentru Daily Mail cateva dintre secretele bine ascunse ale decorarii dormitorului cu ajutorul carora vei reusi sa iti creezi un decor perfect si sa-i "citesti" cat mai bine pe toti cei carora le vei calca pragul.

Lenjeria de pat 

Asternuturile nu vor fi niciodata de mase sau de satin. Sunt specifice doar amantilor de prost gust, sustine William Hanson. Materialul potrivit este bumbacul sau lana ori o combinatie intre cele doua. Culoarea ar trebui sa fie alba sau o combinatie de alb. Poti opta pentru imprimeuri simple, inclusiv florale. Culori precum negru, maro sau violet inchis - total interzise. 

Pernele 

Ai multe perne? Total gresit! Cel mai bine este sa le lasi pentru hotelurile din Dubai sau alte destinatii asemanatoare. La tine acasa, cu cat mai putine perne, cu atat mai multa eleganta. Iar pernele nu se mai pun sprijinite de tablia capului, ci cat mai culcate. 

Plusuri si alte jucarii 

Ai un urs de plus? Din copilarie sau primit de la iubit. Este in regula atat timp cat este doar unul, este intr-o stare impecabila si nu are o inscriptie cu "Prieteni pentru totdeauna". Mai mult de trei este total inacceptabil, mai spune William Hanson.

Patul 

Piesa centrala din dormitor este totusi patul. Evitati-le pe cele imense, cu baldchin, mai ales daca nu locuiti intr-o casa care sa se preteze la asa ceva. Cum ar fi un castel medieval. Nici paturile de o persoana nu sunt potrivite, nici cele prea inguste, de 1.40 m. Alegeti un pat confortabil, de o marime proportionala cu camera. 

Oglinzi si lavoare 

Poate ati crede ca astfel de accesorii dau impresia unui lux nemarginit. Nu este asa, asigura expertul britanic. Oglinzile sunt kitch, demne de case de toleranta, mai ales daca le puneti pe tavan. Iar lavoarele, vremea lor a apus de mult. Inlocuiti-le mai degraba cu un stand elegant pentru haine. 

Cum vi se par sfaturile expertului britanic William Hanson? Dormitorul vostru se incadreaza in standardele de eleganta?

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului