Amenajarea casei

#solutii de curatat #curatenie casa #otet #utilizare otet #calcar chiuveta

Ce poti curata cu otet

Otetul este un produs de curatare recunoscut pentru proprietatile sale. Nu costa mult si nu polueaza. Poate fi folosit pentru curatarea a numeroase obiecte din casa. Otetul poate fi folosit pentru a indeparta mirosurile neplacute, pentru a sterge petele de sapun sau grasime, dizolva calcarul si distruge bacteriile.

Iata la ce poti folosi otetul:
 

Otetul inlatura depozitele de calcar


Depozitele de calcar de pe chiuvetele din baie sau bucatarie pot fi indepartate cu o solutie din otet. Cu o carpa inmuiata in otet, sterge bine zona afectata. Daca suprafetele sunt afectate puternic de calcar, poti lasa otetul sa actioneze peste noapte si sa clatesti a doua zi.
 

Otetul curata placile de faianta din baie


Cu totii ne dorim o baie care sa sclipeasca de curatenie. Insa stropii de apa si sapun, depozitele de calcar sau pelicula de grasime sunt intotdeauna o problema. Poti scapa de aceste pete inestetice cu ajutorul otetului.

Aplica pe zonele afectate o solutie cu bicarbonat de sodiu, otet, amoniac si apa. Spala apoi bine cu apa calda si curata.
 

Otetul curata gratarul


Otetul poate fi folosit si pentru a curata gratarul de depozitele de grasime. Pentru a curata, foloseste o solutie in apa si otet si aplica peste gratar. Lasa sa actioneze timp de 10 minute si freaca apoi gratarul cu un burete. Clateste bine cu apa.

 

Otetul curata talpa fierului de calcat


Daca fierul tau de calcat lasa pete maronii este momentul sa il cureti. Otetul este indicat si pentru curatarea talpilor acestor aparaturi electrocasnice.

Pentru a curata, toarna in fierul de calcat, in locul pentru apa, putin otet si apa. Da drumul la fierul de calcat si calca cu el o carpa pana cand petele maronii lasate dispar. Scurge apoi toata apa din aparatul de calcat. Tot cu otet poti curata si talpa fierului de calcat, pentru a indeparta petele sau arsurile.
 

Otetul curata bijuteriile din aur


Daca bijuteriile tale din aur si-au pierdut stalucirea le poti curata cu otet. Pune bijuteriile intr-un bol si lasa-le sa stea in otet timp de 20 - 30 de minute. Curata apoi bijuteriile cu o periuta de dinti . Clateste cu apa calda si sterge cu o carpa uscata si curata.
 

Otetul curata jucariile copilului


Copilul tau se joaca zilnic cu diverse obiecte care trebuie sa fie curatate si dezinfectate. Otetul poate fi folosit si in acest caz pentru a indeparta praful sau petele. Sterege jucariile copilului cu o solutie din otet, apa si sapun.

Clateste apoi cu apa curata si sterge cu o carpa uscata si curata.
 

Otetul curata petele de pe haine


Otetul este foarte bun si pentru curatarea petelor de pe haine. Pentru a curata petele de mustar, ketchup, sos de rosii, iarba sau deodorant , aplica otet pe zona afectata si apoi spala hainele. Otetul este util si pentru revitalizarea culorilor hainelor.
 

Otetul curata geamurile


Otetul este foarte util si pentru curatarea geamurilor. Pentru petele de pe geamuri este indicat sa folosesti otet cald pe care sa il aplici si sa stergi apoi geamurile usor, pana cand dispar toatele petele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea