Amenajarea casei

# mobilier copii #amenajare casa #mobilier

Ce mobilier copii alegeti pentru optimizarea spatiului

Fara indoiala, alegerea unui anumit tip de mobilier copii este una foarte grea, mai ales in ceea ce priveste modelul. Inchipuiti-va ce se intampla cand in schema mai intra si lipsa unui spatiu corespunzator.

Mobilier copii pentru o camera dubla

Sunt foarte multe situatii, cand datorita lipsei de spatiu, doi copii trebuie sa imparta aceasi camera, ceea ce face ca alegerea unui mobilier copii adecvat sa devina un lucru destul de greu de realizat. In cazul in care spatiul din camera copiilor nu este unul suficient, amenajarea unei astfel de camere va trebui realizata cu foarte multa atentie, astfel incat tipul de mobilier copii ales, sa poata fi organizat in mod corespunzator iar spatiul sa fie optimizat la maxim. Alegeti un tip de mobilier copii care sa corespunda atat din punct de vedere al dimensiunii cat si al formei, pentru ca micutii dumneavoastra sa se poata bucura si de ceva spatiu in care sa isi desfasoare activitatile zilnice.

Pentru a gasi o solutiei optima de amenajare a unei camere pe care o impart doi copii, trebuie sa incercati sa va decsoperiti spiritul creative, iar cu ajutorul imaginatiei sa reusiti sa alegeti un anumit tip de mobilier copii, care sa corespunda din toate punctele de vedere, ideilor dumneavoastra.

Faceti mai intai o mica schema pe o foaie de hartie, sau mai bine zis un fel de miniproiect, insa nu uitati sa tineti cont de dimensiuni. In acest fel, avand la dispozitie si dimensiunile unui mobilier copii, veti vedea cat de bine se incadreaza acestea, atat din punct de vedere al pozitionarii birourilor, cat si al paturilor si sifonierelor. In ceea ce priveste modul de aranjare a unui mobilier copii, pentru o camera in care stau doi micuti, cea mai practica solutie si cea mai impartiala, este reprezentata de aranjamentul oglinda, sau in cazul in care spatiul este foarte ingust, varianta unor paturi suprapuse reprezinta alegerea perfecta.

Alegerea unui mobilier copii

Raspunsul la intrebarea “Cum alegem un mobilier copii potrivit?”, este fara indoiala “greu, foarte greu“. In cazul in care se au in vedere cateva aspecte importante, acest lucru poate deveni unul destul de simplu. Atunci cand alegeti un anume model de mobilier copii, tineti cont de faptul ca acesta trebuie sa fie sigur si foarte practic. Alegeti orice tip de mobilier copii care nu are colturi foarte multe, deoarece acestea sunt periculoase pentru copii, datorita existentei riscul ca micutii sa se loveasca in timpul jocului.

Alegerea unui mobilier copii de tip modular reprezinta una dintre cele mai bune solutii pe care le aveti la indemana, deoarece multe componente sunt transformabile, iar dulapurile se pozitioneaza pe perete, in ce fel doriti. Tineti cont si de spatiile de depozitare, deoarece este nevoie ca ele sa fie suficiente pentru a incape majoritatea jucariilor, hainelor si incatamintei micutilor dumneavoastra.

De asemenea, aveti in vedere si tema si culorile pentru mobilier copii, acestea putand fi alese in functie de varsta, sexul copilului si eroii preferati din desenele animate. In cazul deosebite, in care camera este impartita de un baietel si o fetita, mizati pe culori neutre sau in doua combinatii reprezentative pentru fiecare.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea