Amenajarea casei

#culori #amenajare casa #alegere culori

Ce mesaje ascunse transmit culorile pe care le alegi pentru designul casei tale

Alegerea culorii perfecte pentru peretii locuintei este o incercare grea si solicitanta. Avand atat de multe optiuni, este destul de dificil sa o alegi pe cea potrivita pentru locuinta ta. Iti prezentam cateva trucuri de design pentru ca alegerea culorii sa nu mai fie o sarcina atat de dificila.


Rosu

Rosul este o culoare care transmite energie. Este romantica, pasionala si indrazneata. Aceasta nuanta poate fi folosita atat pentru a decora un singur perete al camerei, cat si pentru a colora intreaga incapere. Este potrivita pentru holuri si bucatarii, intrucat transmite o stare de bine ofera energie.


Maro

Maroul este o culoare discreta si naturala, care transmite incredere. Specialistii spun ca barbatii sunt mai atrasi de aceasta culoare in comparatie cu femeile. Totodata, sunt unele persoane care considera aceasta culoare trista si melancolica.

Maroul este potrivit pentru a decora o camera masculina, insa este important sa se creeze un contrast perfect intre nuantele inchise, accentele de lumina si tipul de mobilier. Pentru amenajarea camerei unei femei, poate fi folosit alaturi de nuante de roz pal sau albastru.


Galben

Energie, lumina, optimism, veselie - intr-un cuvant "galben". Aceasta culoare trebuie folosita, totusi, cumpatat. Nuantele de galben inchis contribuie la cresterea atentiei. In schimb, aceasta culoare nu trebuie folosita in camerele bebelusilor, intrucat, fiind o culoare atat de puternica, copiii vor plange mai mult.


Verde

Verdele, culoarea naturii, calmeaza si relaxeaza. Aceasta culoare este potrivita pentru dormitoare, intrucat ofera confortul si destinderea de care ai nevoie dupa o zi obositoare.


Albastru

In nuante deschise, albastrul este calmant si odihnitor. Aceasta culoare este perfecta pentru decorarea camerelor copiilor, mai ales daca au probleme de comportament sau cu rezolvarea temelor. Albastrul creeaza o atmosfera relaxanta si ajuta la o mai buna concentrare.


Roz

Rozul este romantic, linistitor si copilaresc. Pentru amenajarea camerei copilului poti folosi un roz luminos, iar pentru a colora peretii din dormitorul matrimonial este indicat sa folosesti nuante mai deschise de roz si doar pe unul dintre peretii camerei.



Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea