Amenajarea casei

#dormitor fata #frate si sora #dormitor baiat #amenajare casa

Ce faci cand sora si fratele trebuie sa imparta dormitorul

O casa mica si multe suflete in ea. Cum o imparti ca toata lumea sa fie fericita? Doi frati – baiat si fata – pot imparti acelasi dormitor, daca stii cum sa le creezi un spatiu personificat. Este o solutie fericita, te vei convinge singura.

 

Iata cum poti diviza in mod creativ spatiul astfel incat niciunul dintre copii sa nu se simta invadat de celalalt:

 

Divizeaza spatiul cu ajutorul nuantelor pastelate. Turcoaz pentru baiat, roz pentru fata. Delimiteaza spatiul cu ajutorul unei draperii discrete.

Tot culorile sunt cele care separa vizual spatiul. Mai exact, nuantele asternuturilor de pat. In plus, initialele asezate pe peretele de la capul patului fac si mai clara impartirea spatiului.

Aloca-le cate un personaj din desene animate. In acest caz, Mickey marcheaza spatiul de dormit al baiatului, iar Minnie, pe cel al fetitei.

In acest caz, delimitarea este clara, cu ajutorul unui perete asezat intre paturi, dar si prin intermediul culorilor care marcheaza spatiul fiecarui copil.

Paturile suprapuse sunt o alta varianta atunci cand spatiul mic nu iti permite prea multe modificari. Si in aceasta situatie, demarcajul se face subtil tot prin intermediul culorilor.

Asezate pe laturile aceluiasi colt de perete, paturile celor doi copii sunt semnalizate prin intermediul povestilor desenate pe perete.

La fel de discret este facuta delimitarea si in cazul de fata, unde nuanta lemnului din care este realizat patul face diferenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului