Amenajarea casei

#design rustic #amenajare casa

Ce este designul rustic?

Probabil ai auzit de designul „rustic” de un milion de ori in descrierea decorului unei case, dar stilul rustic este unul dintre acelea care poate fi destul de greu de definit.

 

Indiferent daca te uiti la un design shabby chic sau la stilul unei cabane izolate in padure, de unde stii ce face de fapt un design sa fie rustic?

Exista cateva elemente cheie de care trebuie sa tii cont pentru ca locuinta ta sa se incadreze in decorul unui design rustic si le vei afla citind mai jos in ghidul pregatit de Decorator Shop.

Ce este decorul rustic?

Designul rustic reprezinta o multitudine de stiluri diferite. Rusticul descrie un tip de design natural, imbatranit, organic si poate chiar putin dur pentru unele persoane.

Alte designuri populare, cum ar fi: designul caselor autentice de la tara, stilul toscan sau coastal pot fi, de asemenea, descrise drept rustice, dar pentru a imbratisa aceasta abordare, poti alege ceva ce ti se potriveste.

Pentru a avea o casa rustica, nu este nevoie sa locuiesti intr-o cabana din lemn - trebuie doar sa pui accent pe natural si pe organic.

Majoritatea pieselor rustice sunt fabricate din lemn, deseori doar usor tratate sau in intregime naturale. Gandeste-te la lemnul refolosit, la materialele neprelucrate si la elementele care vin direct din pământ.

Designul rustic este un tip de design care poate fi incredibil de abordabil si relaxant. Ar trebui sa se simta primitor si usor, cu o paleta de culori linistitoare si traditionale.

Culorile naturale, neutre, cum ar fi bejul, albul, maroul si griul sunt esentiale acestui stil, dar opteaza pentru nuantele mai calde.

Daca nu esti multumit de culorile grinzilor sau mobilierului tau din lemn, aceasta problema se poate rezolva usor cu un lac, o lazura sau chiar un ulei pentru lemn oferite de Decorator Shop. Oferim si suport gratuit in gasirea solutiei optime pentru problema ta si suntem la un mesaj distanta!

Nu vei gasi pete de culoare indraznete intr-o casa rustica, asa ca pastreaza totul monocrom sau in culori neutre.

Caracteristici cheie ale decorului rustic:

Lemn: Cand iti decorezi casa intr-un stil rustic, opteaza pentru lemnul adevarat, nu pentru imitatiile acestuia.

De la podele din lemn cu scanduri mari pana la mese din lemn reciclat, designul rustic pune deseori materialul in prim plan.

Nu-ti fie teama sa alegi piese imperfecte - decorul rustic este rareori perfect.

Ce este foarte important la lemn este ingrijirea specifica care se poate face cu tratamentele de protectie pentru lemn de la Decorator Shop.

Textura: Vorbind de imperfectiuni, din moment ce decorul rustic foloseste o multime de materiale naturale, asteapta-te ca acesta sa aiba multa varietate texturala.

Lemnul nefinisat, covoarele din iuta sau piei de animale sau semineele din piatra bruta sunt elemente comune ale decorului rustic.

Evita orice lucru stralucitor si lucios. Intr-un spatiu rustic trebuie sa poti vedea si simti textura materialelor.

Handmade: Elementele de decor rustic sunt adesea unice, asa ca opteaza sa-ti decorezi casa cu obiecte handmade.

Acest lucru nu inseamna ca nu poti alege cateva accesorii sau accente din marile magazine, dar cand vine vorba de piesele centrale ale casei tale, incerca sa gasesti ceva cu caracter.

Masiv: Spre deosebire de alte stiluri precum cel modern, designul rustic este adesea descris ca fiind masiv.

Gandeste-te la mesele de bucatarie mari, din lemn, cu picioare mari, patrate sau la canapelele cu pielea inchisa la culoare.

Simplu: Accentul rustic ar trebui sa fie pus pe material, nu pe design, astfel incat multe piese sunt incredibil de simple.

Mesele si scaunele simplificate permit ochiului sa se concentreze asupra materialului, mai degraba decat asupra formei pe care o ia.

Grinzi: Daca ai grinzi expuse, pastreaza-le exact asa cum sunt. Fie ca este vorba de o casa rustica la tara sau o casa toscana, grinzile expuse sunt o trasatura caracteristica a designului rustic.

Nu uita ca grinzile expuse trebuie protejate, de aceea trebuie sa folosesti sistemele de protectie pentru lemn de la Decorator Shop.

Decorul rustic este unul dintre cele mai usoare stiluri de recreat. Pentru a adopta acest stil cu fara prea multa munca, alege naturalul, materiale naturale si tonuri pamantii.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare