Amenajarea casei

#culori pereti #amenajare birou #culori birou

Ce culori sa folosesti pentru birou

Culorile in care sunt vopsiti peretii locuintei tale afecteaza starea de bine si dispozitia. Elimina stresul si maresc productivitatea. Invata sa alegi culorile potrivite, care sa creeze atmosfera dorita.

Fie ca lucrezi acasa, fie intr-un cadru organizat, biroul tau trebuie sa fie un spatiu confortabil si atragator. Mai mult de atat, culorile in cre sunt vopsiti peretii au un impact major asupra nivelului de stres si productivitatii de la serviciu.

Fie ca vrei ca biroul tau sa aiba o atmosfera relaxata, fie ca vrei sa fii mult mai productiv, alege cu grija culorile si modul in care decorezi biroul.
 

Stabileste atmosfera pe care vrei sa o creezi


Esti stresat la locul de munca? Te confrunti cu dureri de cap si anxietate in timpul zilei? Daca raspunsul este afirmativ, poti folosi culorile pentru a te relaxa in timpul zilei. Incorporeaza in decorul biroului culori pale si calde. Tonurile de albastru pal au un efect calmant si reduc hipertensiunea.

Daca vrei sa maresti productivitatea, tonurile de rosu si portocaliu sunt extrem de eficiente. O alta metoda este sa folosesti culori complementare, care maresc energia. Daca te simti deprimat la birou, poti accentua decorul cu tonuri de galben.
 

Adauga accesorii colorate


O alta metoda prin care poti colora biroul este sa folosesti accesorii colorate. O vaza de un rosu vibrant sau flori galbene ofera energie unui birou sobru. Chiar si accesoriile colorate de birou pot inveseli atmosfera si stimula starea de spirit si dispozitia.
 

Ce culori sa alegi?


Albastru: este o alege potrivita pentru birou, in special daca ai nevoie de un spatiu linistit, pentru reflectare. Este o culoare potrivita pentru scriitori sau alte profesii contemplative. Scade anxietatea, improspateaza mintea si spiritul si promoveaza intelegerea si increderea.

Negru: este culoarea noptii si apelor adanci. Pentru birou, negrul este o culoare potrivita pentru a accentua mobilierul si anumite obiecte de decor. Intareste increderea in sine si mareste profitul.

Verde: este o culoare potrivita pentru cei care vor sa avanseze sau care vor sa isi schimbe cariera. Verdele reprezinta cresterea si inceputurile noi, motiveaza schimbarea si creeaza calm si echilibru.

Maro: este o culoare des intalnita in birouri, in special acolo unde mobilierul este negru. Trebuie insa evitat daca ai dificultati de motivare sau de incepere de proiecte noi. Aceasta culoare creeaza insa o atmosfera de lucru si stabilitate.

Rosu: este o culoare puternica, care trebuie folosita doar ca accent. Rosul este potrivit pentru cei care lucreaza in vanzari sau alte profesii care necesita multa actiune. Stimuleaza activitatea si indrazneala.

Portocaliu: este o alegere potrivita pentru birourile care necesita colaborare si munca de echipa. Este de asemenea si culoarea organizarii. Este benefica si pentru stimularea conversatiei si a energiei.

Mov: este simbolul regalitatii si spiritualitatii. Reprezinta idealuri inalte si o mare creativitate. Este insa indicat sa nu folosesti aceasta culoare pe tot peretele, ci doar ca accent. Stimuleaza creativitatea si aduce bogatie si putere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului