Amenajarea casei

#birou casa #amenajare birou #culori #amenajare casa

Ce combinatii de culori sa alegi pentru biroul de acasa

Biroul de acasa este un spatiu de lucru amenajat intr-un stil informal, cu accente personale. Spre deosebire de biroul de la serviciu, cel de acasa permite o alta abordare in ceea ce priveste stilul de amenajare si paleta de culori. Pentru un spatiu relaxant si o activitate prolifica, este bine sa alegi o gama potrivita de culori.

O combinatie reusita de culori in biroul de acasa schimba complet atmosfera si te ajuta sa muncesti eficient in intimitatea locuintei tale. Iata ce combinatii de culori sa folosesti pentru biroul de acasa:


1 Alb - gri


Alege pentru birou o camera care beneficiaza de multa lumina naturala. Biroul de acasa este un spatiu diurn, astfel incat albul si lumina naturala sunt alegeri potrivite. Albul permite curgerea fluxului de energie, atat de important in regulile Feng Shui de amenajari interioare.

Foloseste albul pentru fundal si adauga accente de culoare din 1-2 culori sau alege un fundal neutru, precum gri deschis si adauga elemente albe, precum rama ferestrei sau cea a scaunului.


2 Alb - gri - albastru


O combinatie relaxanta, potrivita pentru biroul de acasa, este alb-gri-bleu. O podea in culoarea lemnului natural, un mobilier alb si peretii vopsiti in gri deschis realizeaza o atmosfera relaxanta, potrivita pentru munca din timpul zilei.


3 Alb - roz - maro


Daca vrei sa obtii un look feminin, combina albul cu roz. Pentru un birou de acasa folosit de sot si sotie, opteaza pentru scaune cu tapiterie maro - cafenie si accesorii de birotica roz. Cafeniul ajuta la concentrare si asigura o atmosfera stabila, in timp ce rozul stimuleaza imaginatia.


4 Gri - portocaliu


Realizeaza un spatiu echilibrat prin combinarea unei camere varuite in gri cu accesorii textile portocalii. Un covor, o draperie, un scaun portocaliu cu crem sau alb creeaza un spatiu plin de viata. Portocaliul este o culoare buna pentru organizare, munca in echipa si comunicare.


5 Lavanda - alb - galben


Lavanda este indicata ca nuanta de baza pentru un birou unde se desfasoara o munca stresanta. Daca lucrezi de acasa si ai o activitate cu multe responsabilitati, peretii biroului in culoarea lavandei te pot ajuta sa te relaxezi. Pentru a contrabalansa aceasta culoare intensa, se folosesc elemente de decor in alb, galben si chiar gri.


6 Albastru - verde


Albastrul are un efect calmant si realizeaza o atmosfera placuta. Pentru ca totusi biroul este o zona activa, adauga cateva accente de verde si chiar plante vii pentru un plus de energie.


7 Maro - verde


Vopseste camera pentru birou in verde si mobileaza-o cu piese de mobilier de lemn. In acest fel, spatiul creat este unul natural, plin de energie si, in acelasi timp, simplu si reconfortant. Peretii de culoare verde mar se potrivesc cu margini albe si cu mobilier de culoarea lemnului natural, cu o mocheta neutra, cum este bejul.


8 Rosu - galben - alb - maro


Pentru un birou modern, tineresc, vopseste peretii in alb si alege un mobilier in aceeasi culoare. Accesorizeaza-l cu obiecte de papetarie galbene si rosii. O astfel de combinatie este potrivita pentru camerele cu podea de lemn inchisa la culoare.

Sursa foto: americangirlinchelsea.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea