Amenajarea casei

#filtru apa #sifon #pompa #osmoza inversa

Ce alegi: apa filtrata sau imbuteliata? Motive pro si contra

Pentru un stil de viata sanatos, consumul de apa de foarte buna calitate este esential. In afara de achizitionarea apei potabile de la supermarket, mai ai si alte variante de ales. Descopera avantajele si dezavantajele apei filtrate si imbuteliate.


Apa filtrata sau imbuteliata?


Un filtru de apa dedurizeaza, sterilizeaza, elimina nitratii, hidrogenul sulfurat si alti poluanti din apa. In functie de complexitatea aparatului, acesta costa de la 40 lei la peste 2000 lei. La pretul filtrului se adauga cheltuielile periodice pe consumabile. Pe de alta parte, filtrarea apei la tine acasa te scuteste de drumurile la supermarket si transportul baxurilor de apa.

Apa imbuteliata este ieftina in cantitati mici, insa consumata constant, ea poate reprezenta costuri lunare mari.

Apa imbuteliata nu este in mod necesar mai buna. Dioxidul de carbon, provenienta apei, elementele chimice continute de plasticul sticlei constituie factori de risc pentru apa imbuteliata. Apa imbuteliata in sticle de plastic este daunatoare mediului, de la fabricarea sticlelor pana la transport si lipsa reciclarii materialului.


Posibilitati de filtrare a apei la tine acasa


1 Filtrul de apa


Filtru de apa asigura purificarea apei in mai multe etape. Astfel, aparatul are stagii diferite de prefiltrare pentru impuritati mecanice, filtru cu osmoza inversa pentru reducerea metalelor grele, filtru de postfiltrare pentru imbunatatirea gustului etc.

Dezavantajele unui filtru de apa, insa, constau in consumabile: filtrul bioceramic, cartusul mineralizator, filtrul de carbune si cel pentru impuritati se schimba la 6 luni. Membrana osmotica se schimba la aproximativ 2-3 ani.

Filtrele de apa se pot alege in functie de necesitati: pe chiuveta, sub chiuveta, pentru dus, pentru toata casa.


2 Filtrul montat pe robinet


Filtrul montat pe robinet este simplu de montat si utilizat. In schimb, aparatul are un volum activ mic comparativ cu debitul apei, ceea ce scurteaza eficienta filtrarii si durata de viata la aproximativ 2 luni. Produsul este convenabil pentru cei care nu au probleme majore cu apa de la robinet. Un filtru montabil pe robinet costa in jur de 50 lei.


3 Cana filtru


Un filtru de apa sub forma de cana are o capacitate intre 2 si 3 litri. Cana se foloseste usor, este ieftina si ideala pentru calatorii. Produsul are o viteza mica de filtrare si implica o schimbare frecventa a filtrelor. O cana filtru costa in jur de 100 lei.

Sursa foto: airlase.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului