Amenajarea casei

# lucru de acasa #amenajare casa

Cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a te pregati sa lucrezi de acasa

Pe langa afacerile mici de tipul one (wo)man show ce se desfasoara la domiciliu, numarul celor ce lucreaza de acasa a crescut foarte mult datorita masurilor de distantare sociala impuse de pandemia cu Covid-19. Angajatii din diverse domenii sunt acum nevoiti sa-si pregateasca un spatiu de munca acasa. Nu toate afacerile pot functiona bine daca angajatii lucreaza de la distanta, insa nevoia de adaptare a fortat tot mai multe afaceri sa-si schimbe strategia si sa gaseasca solutii pentru ca distantarea sociala sa aiba loc si munca de acasa sa functioneze pentru majoritatea angajatilor.

 

Pentru unii, lucratul de acasa poate deveni un stil de viata valabil pe termen mediu si lung, de aceea discutam acum despre cateva aspecte ce trebuie luate in considurare inainte de a transforma o parte din casa intr-o operatiune producatoare de venit. Lucratul de acasa, care inainte de pandemie parea de neconceput pentru multi, poate fi placut si productiv.

1. Stabileste-ti un program de lucru concret si stabil

Munca la domiciliu inseamna, pentru multi, mai multa libertate si mai mult timp petrecut cu familia decat in perioada programului de la 9 la 5 la birou. La care se adauga timpul castigat din renuntarea la drumul spre si de la locul de munca.

In functie de specificul fiecarui job, este necesar sa iti stabilesti un interval de timp dedicat muncii. Asta inseamna ca intreruperile vor fi minime si toata lumea din casa va respecta regulile stabilite. In intervalul pentru munca, copiii si animalele de casa nu ar trebui sa aiba acces in spatiul transformat in birou.

2. Stabileste-ti un spatiu in care lucrezi zilnic

Acesta va fi sediul tau central, in care tu esti seful. Vei obtine rezultate remarcabile in termeni de productivitate daca vei avea propriul spatiu privat.

Elementele de decor sunt foarte importante in setarea ambiantei, a starii si a energiei creative. Ai nevoie de un birou, un scaun comod, un covor frumos si o sursa de lumina naturala.

Gandeste-te bine ce anume ar putea sa-ti distraga atentia - atat oamenii cat si obiectele. Dezordinea si obiectele inutile sau nimicurile care se strang pe birou ar trebui rezolvate de la inceput. Nu le vezi, nu te deranjeaza.

3. Amenajeaza-ti biroul cu cele necesare

Lucrand de acasa, nu am ai la dispozitie dotarile de la sediul companiei. De aceea e nevoie sa te pregatesti singur(a) cu anumite rechizite si nu numai:

- agenda si pixuri - iti vei organiza singur(a) programul, alaturi de alte activitati zilnice de care trebuie sa tii cont

- sticla cu apa - hidratarea este importanta si poti uita usor de ea cand esti prins(a) in diverse proiecte

- un scaun comod, cu suport lombar

- un covor bun care sa tina de cald la picioare, cu proprietati antibacteriene si antistatice (oferta de covoare online este generoasa si cu preturi bune)

4. Investeste in tehnologie

Toata munca de acasa se va desfasura pe laptop sau desktop, de aceea este necesar sa investesti in echipamente care sa-ti usureze munca. De asemenea, vei avea nevoie de casti si microfon cu functii de reducere a zgomotului.

Daca esti multumit(a) de echipamentul tau actual, fa-i o verificare de rutina pentru a te asigura ca te poti baza pe el pe termen lung. Si nu uita sa iei in considerare un sistem de organizare care sa-ti sustina productivitatea.

Pe final, vreau sa-ti reamintesc de recomandarile specialistilor in design interior care spun ca nuantele naturale sunt mai potrivite pentru amenajarea spatiului de birou de acasa. Nuantele naturale si cele de pamant sunt mai primitoare, mai relaxante, spre deosebire de culorile vibrante ce pot parea reci si distante. Covoarele in nuante naturale, alaturi de zugraveala in tonuri neutre contribuie la realizarea unei ambiante relaxante, monocromatice, ce poate fi animata cu accesorii si decoratiuni colorate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea