Amenajarea casei

#locuinta #amenajare casa #case spectaculoase

CASE SPECTACULOASE. Locuinta unde peretii au viata

Gradinile verticale sunt un mod interesant de a cultiva plante atunci cand spatiul pe care il ai este restrans. Un dezvoltator imobiliar din Ucraina a ales insa sa aduca aceste gradini nici mai mult nici mai putin decat intr-un apartament. Asa a aparut spectaculoasa locuinta cu pereti vii.

Apartament cu vedere la rau

Apartamentul este situat intr-un complex rezidential din orasul Dnipropetrovsk, al patrulea ca marime din Ucraina. Arhitectii sustin ca au gandit intrega casa tinand cont de perspectiva pe care o ofera rau Dnipro.

Asa se face ca apartamentul are ferestre foarte mari, de sus pana jos, deschizand practic doua laterale ale locuintei si obtinand astfel o frumoasa panorama a intregului oras.

Insa caracteristica principala a acestei case o reprezinta, de fapt, peretii verzi. Dezvoltatorii Svoya Studio au proiectat acest apartament ca un tribut adus ecosistemului. Practic, zidurile dintre ferestre sunt niste gradini verticale unde cresc cu adevarat plante, dandu-i locuintei un farmec si un aer aparte. Pentru construirea lor, proiectantii au folosit lemn si beton, dar si un sistem special de irigatie.

Stil contemporan

Apartamentul este in mare parte structurat dupa principiul open-space, bucataria comunicand direct cu livingul ultra spatios. In ciuda numarului mare de ferestre de la care se poate observa lejer agitatia orasului, gradina verticala ii confera locuintei o caldura si un confort deosebit, fiind o adevarata oaza de relaxare.

Dormitoarele sunt proiectate mizand pe stilul minimalist de decor, cu mobila putina si deloc sofisticata, dar si pe arta contemporana.

Fiecare incapere are baia sa proprie. Desi nu au cu adevarat balcoane, ferestrele inalte se pot deschide lasand locuitorilor casei posibilitatea sa admire perspectiva pe care o da inaltimea la care a fost construit apartamentul.

In locuinta a fost amenajat si un dormitor pentru copii, spatios si foarte simplu decorat.

Cat priveste mobilierul locuintei, proiectantii au gandit un melanj intre piesele contemporane si cele cu aspect vintage, dand acestei case un look absolut sofisticat, fascinant.

Sursa foto: homedsgn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea