Amenajarea casei

#londra #case de lux #updown court #conac

Case de lux: Updown Court, conacul gradios de langa Londra

Serialul Acasa.ro "Case de lux" iti prezinta in fiecare saptamana cate o proprietate spectaculoasa si impozanta, cu preturi pe masura. In episodul de astazi, vrem sa-ti aratam un conac grandios de langa Londra, denumit Updown Court. Intr-o vreme, aceasta casa de lux a fost cea mai scumpa proprietate din Matea Britanie. Pretul initial de vanzare a fost de 123 de milioane de dolari, insa actualul proprietar a reusit sa o cumpere cu "doar" 80 de milioane.


Facilitati demne de un conac de miliardar

In anul 2011, Updown Court a devenit proprietatea celebrului om de afaceri Lakshmi Mittal, care are afaceri si in Romania. Intretinerea proprietatii de lux costa cateva sute de mii de dolari pe an si este de inteles de ce se ajunge la o suma atat de mare.





Casa de lux are nu mai putin de 103 camere (dintre care 23 sunt dormitoare), 5 piscine, 2 apartamente tip penthhouse, un heliport, 8 garaje, un teren de tenis, 23 de bai, o sala de cinema, o sala de bowling, o sala de fitness, o crama si o camera de refugiu in caz de cutremur sau alte nenorociri.



Updown Court se situeaza la 50 de kilometri de Londra, in zona Surrey, in care au case si vedete precum Elton John si Brian May.


Stil neoclasic, pentru o casa de lux contemporana

Initial, conacul Updown Court a fost construit in anul 1924. Pana in anul 1976, a apartinut generalului Sir Philip Ward. In anul 1987, casa a luat foc si a fost distrusa aproape in totalitate, iar in 1998, a inceput reconstructia imobilului. Inca de pe atunci se anunta a fi o casa de lux pe care doar cateva persoane si-ar fi permis-o.



Proprietatea are o suprafata de peste 20 de hectare, iar intr-o vreme, gradina somptuoasa cu specii rare de trandafiri si alte flori a fost deschisa publicului pentru vizitare.



Pentru amenajarea interioarelor, a fost ales stilul neoclasic. Marmura bej si maro predomina in aproape toata casa, dar mai ales in holurile spatioase cu scari interioare. De asemenea, mozaicurile cu foita de aur sunt un alt element demn de o casa de lux.



Sursa foto: businessinsider.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare