Amenajarea casei

#case de lux #africa de sud #cape town

Case de lux: Resedinta cu 7 etaje din Cape Town

Saptamana aceasta, in serialul "Case de lux" iti prezentam o locuinta neobisnuita prin marimea ei. Are 7 etaje, este mobilata si decorata dupa ultimele tendinte si apartine unui cuplu din Cape Town, Africa de Sud. Aceasta casa de lux, denumita Nettleton 198, se situeaza in imediata apropiere a altor doua propiretati de lux, insa de dimensiuni mai mici. Incantat de felul in care aratau aceste proprietati, cuplul a hotarat sa apeleze la aceeasi firma de arhitectura pentru a avea o casa asemanatoare. Asa a luat nastere "gigantul" Nettleton 198.


Casa de lux cu spa, sala de fitness, mini cinema si piscina

Casa de lux este dotata cu tot ce ti-ai putea dori: doua garaje pentru 2, respectiv 3 masini, lift, birou, spatiu de relaxare, bucatarie, baie de serviciu, spa, sala de fitness, biblioteca, mini cinema, beci pentru vinuri, bar, terasa, piscina, dormitor matrimonial, 6 dormitoare obisnuite, 6 bai, sala de mese si multe alte facilitati.



Arhitectii au gandit casa de lux in asa fel incat sa distrubuie in mod egal facilitatile pe toate cele 7 etaje, pentru a nu le inghesui la parter, unde ar fi cel mai la indemana.

Sala de fitness si spa-ul, de exemplu, se afla la etajul al 4-lea, sala de cinema la etajul al 5-lea, iar piscina si terasa sunt abia la etajul al 6-lea. Apartamentul principal, cu dormitorul matrimonial, a fost amenajat la etajul al 7-lea.


Muntele, o sursa de inspiratie pentru casa de lux

Desi pare greu de crezut, arhitectii au fost inspirati de munte atunci cand au creat designul casei de lux. Prin urmare, au folosit in special culori inchise la exterior. Pentru interioare, arhitectii au mizat in special pe culori deschise pentru camerele de relaxare si pe negru pentru cele in care si-au dorit accentuarea spatiului.





De asemenea, arhitectii au dorit sa creeze un spatiu primitor si confortabil, asa ca au ales varianta open space si pereti din sticla, cu atat mai mult cu cat vederea casei de lux este superba, spre mare.





In dormitoare, clientii au dorit sa aiba un decor minimalist, astfel ca in afara elementelor esentiale de mobilier, ornamentele sunt aproape inexistente. Dar au pus accent pe iluminare, astfel ca spoturile incastrate se gasesc in fiecare coltisor al casei.

Sursa foto: homedsgn.com, pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului