Amenajarea casei

#amenajare casa #case de lux #toscana # design casa #vila medievala

Case de lux: Podere Pietra, vila medievala din inima Toscanei

Podere Pietra, vila medievala amplasata la doar cativa kilometri de Siena, chiar in inima zonei de agroturism a Toscanei, a reusit sa isi pastreze farmecul de locuinta fortificata, chiar daca dotarile interioare tradeaza preferintele pentru confortul secolului XXI. Iata cum arata o vila de acum cateva secole transformanta intr-o locuinta de lux!

Pensiunea ideala

Constructia cu ziduri de piatra este amplasata pe dealurile din apropierea orasului Siena intr-un decor tipic italian. Cele 15 dormitoare si 13 bai ale vilei o transforma intr-un imobil perfect pentru deschiderea unei pensiuni agroturistice. Cu o suprafata locuibila de peste 1500 metri patrati, vila Podere Pietra pare perfecta pentru atragerea turistilor indragostiti de peisajul colinar al Italiei.

Sursa foto: luxuryrealestate.com

Stil medieval

Vechimea imobilului este tradata de aspectul arhitectural medieval, peretii de piatra fiind pastrati intacti atat in interior, cat si la exteriorul constructiei. Gradina, piscina acoperita, sauna si spa-ul din interior demonstreaza insa ca dorintele iubitorilor de lux si confort pot fi indeplinite de aceasta vila. Bucataria pastreaza ceva din aerul rustic al zonei prin peretii sai, mobilierul, tavanul de lemn si semineul asezat in colt, restul dotarilor fiind moderne.

Sursa foto: luxuryrealestate.com

Zone dedicate relaxarii

Intregul complex al vilei ce asigura loc de popas pentru pelerinii veniti din tarile nordice la Roma este impartit in mai multe zone de relaxare. Piscina descoperita din apropierea vilei are alaturi si un centru de infrumusetare si relaxare, dotat cu sauna, jacuzzi, spa si vestiare cu dusuri individuale.

Sursa foto: luxuryrealestate.com

Cele 15 dormitoare sunt impartite in 10 apartamente de lux pentru oaspeti, acestia avand la dispozitie si mai multe terase de unde se pot bucura de privelistea peisajului toscan. Intregul domeniu pe care se intinde resedinta masoara 20 de hectare, asigurand o zona de liniste si intimitate pentru oaspetii gazduiti aici.

Sursa foto: luxuryrealestate.com

Combinatie fericita

Elementele de arhitectura medievala, precum zidurile, tavanul de lemn nefasonat al unor incaperi sau terasele pavate cu piatra au fost pastrate si restaurate, micile tuse de finisaj modern dand un farmec deosebit cladirii readuse la functionalitatea ei initiala: aceea de adapost pentru vizitatorii Italiei.

Sursa foto: luxuryrealestate.com

Sursa foto principala: agriturismo.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului