Amenajarea casei

# Palatul Versailles #canada #case de lux #castelul din vaughan

Case de lux: Castelul din Vaughan, Canada, copiat dupa celebrul Palat Versailles

Mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi si-a imaginat cum ar fi daca intr-o zi ar ajunge rege sau regina. Sunt, insa, si persoane care odata ce se vad in palatul mult visat, aleg sa plece de acolo si sa il lase "prada" altor persoane care se viseaza capete incoronate. In episodul din aceasta saptamana al serialului "Case de lux", iti prezentam Castelul din Vaughan, Canada. Constructia privata este copiata dupa Palatul Versailles din Franta.


Un castel, pentru un sarut

Castelul din Vaughan are o poveste foarte interesanta. Doi logodnici canadieni, ambii cu o situatie financiara buna, si-au dorit ca nunta lor sa fie altfel, sa fie opulenta, excentrica, plina de fast si demna de un cuplu regal. Si cum cuplurile regale obisnuiesc sa ofere celebra scena a sarutului de la balcon pentru toti muritorii de rand, si canadienii s-au gandit sa copieze momentul. Dar unde sa faca acest lucru? In care balcon sa se sarute?





Atunci le-a venit ideea de a construi de la zero un castel si au ales ca punct de plecare Palatul Versailles din Franta.



Mai bine de 5 ani au durat lucrarile pentru ridicarea Castelului din Vaughan, dar asteptarea a meritat, iar mirii s-au casatorit in prezenta a 100 de invitati, carora le-au oferit, asa cum au visat, sarutul de la balcon.





Ce s-a intamplat dupa acest moment? Foarte simplu, tinerii casatoriti au decis sa scoata Castelul la vanzare. Pretul este unul exorbitant, pe masura costurilor de constructie si decorare: 17,8 milioane de dolari, dar la nici 3 luni de la acest moment, Castelul si-a gasit deja un cumparator.


Castel cu 6 dormitoare si un numar dublu de bai

Castelul din Vaughan se intinde pe o suprafata de 2,4 hectare si este impartit in 6 dormitoare, 12 bai, un living imens, o sala de mese, o bucatarie in stil traditional, un garaj si alte incaperi pentru odihna si relaxare. In exterior, exista o piscina, o curte interioara pietruita, precum si o alee de intrare care poate gazdui pana la 30 de masini.



Daca exteriorul mai are mult pana sa ajunga din urma Palatul de la Versailles, deoratiunile interioare pot concura cu cele din celebrul palat.



Stilul baroc este prezent peste tot in Castelul din Vaughan, de la mobilierul masiv cu forme bombate si linii curbe, pana la decoratiunile impunatoare, ornate cu aur, pardoseala din marmura, peretii auriti si candelabrele imense.

Sursa foto: pinterest.com, toronto.curbed.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea