Amenajarea casei

#placi ceramice #lemn #casa #geamuri #materiale de constructii

Casa Valna, o bijuterie arhitecturala ce foloseste la maximum terenul de constructie

Casa Valna este un imobil contemporan, creatie a unui grup de arhitecti de la JSa Arquitectura din Mexic, care ofera o solutie ingenioasa, eficienta si estetica de folosire la potential maxim a unui teren de constructie. O asemenea locuinta integreaza suprafata disponibila din jurul casei in structura principala, marind spatiul locuibil.

Casa Valna este o constructie cu doua etaje si garaj la subsol, ridicata in Santa Fe, Mexico City. Aceasta locuinta inedita vine cu o serie de solutii ingenioase de design, printre care se numara utilizarea extensiva a geamurilor de mari dimensiuni. Pe langa transformarea locuintei intr-un spatiu luminos, numeroasele ferestre uriase creeaza si impresia unui imobil de dimensiuni generoase si permite si o mai buna ventilatie naturala. Trucul folosit este cu atat mai pretios, cu cat incaperile casei sunt mai mici.



Arhitectii au mizat, in acelasi timp, pe efectul luxos, opulent, pe care il creeaza utilizarea lemnului masiv lacuit si a placilor ceramice in nuante neutre: maro deschis si inchis, gri.

Lemnul natural este inclus in fiecare incapere a casei, sub forma de parchet si piese de mobilier, coerenta designului fiind asigurata si de scara interioara, de asemenea din lemn.

Materialele folosite la interior si la exterior, cat si culorile alese, au scopul de a sugera autenticitate si o apropiere de natural.



In ceea ce priveste zona din exteriorul casei Valna, aceasta a fost corelata estestic si din punct de vedere al materialelor utilizate cu interiorul, pentru a crea continuitate. De altfel, continuitatea este sugerata si prin existenta unei singure scari interioare, care leaga parterul de cele doua etaje, si prin inserarea unor elemente decorative cu colorit similar, atat in interior, cat si la exterior.



Per total, Casa Valna este un exemplu fericit de integrare reusita a spatiului exterior in stilul de design al acelui interior si o sugestie interesanta de locuinta contemporana, cu aspect futurist, destinata celor care isi doresc un spatiu de locuit care iese din tipare.

Foto: Rafael Gamo

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului