Amenajarea casei

#living #amenajarea casei #decor #dulap cu geam #montare dulap

Casa ta, mai luxoasa cu ajutorul unui dulap cu geam

Dulapul cu geam este o piesa de mobilier pe care o poti folosi in multe locuri din casa, jucand un rol practic si estetic in acelasi timp. Dulapul cu geam este elegant, util si usor de folosit. Casa ta este mai luxoasa cu un dulap cu usi de sticla, iar spatiul interior este folosit mai bine pentru depozitare.

Iata ce trebuie sa stii cand achizitionezi un dulap cu geam:


1 Functia unui dulap cu geam

Un dulap cu geam este o varianta moderna a vechilor vitrine. De data aceasta, bibelourile sunt inlocuite de carti, prosoape sau obiecte practice, iar usile sunt partial de sticla, partial de lemn sau in intregime de sticla.

Un dulap cu geam este o modalitate eleganta de a expune si ascunde lucrurile, in functie de nevoi. Partea superioara lasa la vedere in spatele usilor de sticla, un set de farfurii, in timp ce partea inferioara poate sa depoziteze si sa ascunda tacamurile, fata de masa sau diverse maruntisuri.


2 Amplasarea unui dulap cu geam

Avantajul unui dulap cu geam este ca poate fi amplasat in multe locuri din casa.

In living, dulapul poate face parte din biblioteca cu suport TV unde se etaleaza, de obicei, diverse obiecte de decor, carti, fotografii inramate etc. In zona de luat masa, dulapul cu usi de sticla poate fi bufetul perfect pentru vesela.

In bucatarie, dulapul constituie un loc secundar de depozitare pentru vase si accesorii pentru gatit. In cazul unei bai spatioase sau al unei spalatorii, dulapul cu geam este o mobila eleganta, perfecta pentru depozitarea cosmeticelor si prosoapelor. In birou, un astfel de dulap ascunde in partea de jos teancurile de foi sau actele si expune in partea superioara dosarele ordonate.


3 Avantajele unui dulap cu geam

Pe langa numeroasele posibilitati de amplasare, dulapul cu geam are si alte avantaje. Mobilierul este realizat din lemn, ceea ce ii confera un aspect natural si il face usor de integrat in orice incapere. Usa de sticla pune in valoare obiectele expuse si, in acelasi timp, le fereste de praf. Pentru un plus de efect, pe rafturi se pot atasa spoturi luminoase.

Mobilierul poate avea picioare reglabile, pentru o mai buna stabilitate.


4 Montarea dulapului cu geam

Un dulap cu geam poate avea polite fixe si ajustabile. In multe cazuri, o astfel de mobila se prinde in perete. Alege cuie potrivite pentru tipul tau de perete. Ai grija la manevrarea sticlei securizate. Verifica suprafata pentru a nu exista margini deteriorate sau zgariate.

Sursa foto: potterybarn.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului