Amenajarea casei

#dezavantaje #avantaje #cumparare casa #casa la rosu #casa la galben # casa la cheie

Casa la rosu, casa la galben sau casa la cheie. Afla care sunt avantajele si dezavantajele

Cand vrei sa achizitionezi o casa, una dintre cele mai importante alegeri pe care trebuie sa o faci este cea a tipului de proiect: casa la rosu, casa la galben sau casa la cheie. Fiecare tip de proiect are plusuri si minusuri. Afla care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de casa.


Casa la rosu

Casa la rosu este un proiect bazat pe partea de structura, fara finisaje. O casa la rosu implica trasarea casei conform planului de amplasament, saparea, armarea si betonarea fundatiei, zidirea peretilor externi si interni, armarea si betonarea elementelor structurale si realizarea structurii acoperisului.

Un astfel de proiect ofera beneficiarului avantajul de a finisa casa dupa gusturile proprii. Un alt avantaj este pretul mai mic comparativ cu cel al unei locuinte finisate.


Casa la rosu nu include finisaje exterioare si interioare, invelirea acoperisului cu tigla si nici montarea instalatiilor electrice, termice si sanitare.


Casa la galben

Casa la galben reprezinta o alternativa la celelalte tipuri de case propuse de proiectanti. O casa la galben costa in jur de 4000 euro si vine la pachet cu unelte profesionale si personal calificat.

Casa la galben este un proiect al carui element central este reprezentat de zidarie. O casa la galben implica zidaria pe structura BCA. Pe langa aceasta zidarie, in pretul pachetului, clientul primeste mortar in pat subtire, un set de scule profesionale, transport pe santier si un mester. Acesta din urma ajuta clientul la primul rand de zidarie.

Casa la galben are si un dezavantaj care trebuie luat in consideratie: faptul ca aceasta nu include fundatia, instalatiile, tencuielile sau finisajele.


Casa la cheie

Casa la cheie reprezinta o casa la rosu la care se adauga lucrari de definitivare. Astfel, pentru o casa la cheie se realizeaza finisaje interioare, exterioare si se monteaza instalatiile sanitare, electrice si termice.

Din punct de vedere al dezavantajelor, casa la cheie nu implica sistematizarea si amenajarea curtii sau construirea gardului de delimitare a proprietatii. Pentru aceste lucrari se poate opta separat, contra cost.

Sursa foto: julieartworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare