Amenajarea casei

#constructie #stapanul inelelor #aviz #demolare #casa Hobbit #ordin de executare #locuinta ecologica

Casa Hobbit, la un pas de a fi demolata

Daca anul trecut cand a fost construita, casa Hobbit era apreciata de toata lumea, in prezent autoritatile britanice spun ca reprezinta un pericol pentru mediu.

Cum a aparut ideea constructiei casei Hobbit

Charlie Hague si Megan Williams au locuit timp de cinci ani intr-o rulota, insa, inainte ca fiul lor sa se nasca, au vrut sa isi construiasca o casa. Pentru ca nu aveau foarte multi bani, cei doi tineri au ridicat o locuinta ecologica, asemanatoare celei din filmul "Stapanul inelelor", desi, spun ei, nu au vazut celebrul film.

De ce este locuinta in pericol de a fi demolata

Din pacate, in momentul in care au hotarat sa construiasca noua lor locuinta, Charlie si Megan nu au obtinut aprobarile necesare.

Din acest motiv, Consiliul Comitatului Pembrokeshire a emis un aviz de executare, prin care mentioneaza ca locuinta, cu un singur dormitor, este "daunatoare pentru caracterul rural al localitatii".

"Am construit casa in fundul vaii, unde nu o vede nimeni, nu deranjeaza pe nimeni si am construit-o cat mai natural posibil. In Marea Britanie iti permiti greu o casa, iar aceasta a fost cea mai buna optiune pentru noi, intrucat nu ne permitem sa inchiriem sau sa cumparam in zona unde am crescut", a declarat Charlie, intrebat fiind de ce nu a cerut autorizatie pentru constructia casei.

Casa a costat 15.000 de lire sterline si a fost construita pe un teren detinut de catre parintii lui Charles, in vestul Tarii Galilor. Locuinta este realizata in totalitate din materiale ecologice, insa acest aspect nu a impresionat reprezentantii autoritatilor, care i-au somat pe cei doi tineri sa demoleze casa.

Solutie pentru salvarea casei

Din dorinta de a impresiona autoritatile, cei doi au initiat o campanie pe Internet, pentru a apela la suportul oamenilor. Peste 1.400 de persoane au vizitat pana in prezent pagina de Facebook a cuplului, insa oficialii spun ca acest lucru nu va influenta cu nimic decizia de a demola locuinta, construita ilegal.

"Un aviz de executare a fost emis pentru aceasta proprietate, intrucat a fost construita fara autorizatie", a declarat un oficial al Comitatului Pembrokeshire, potrivit "Daily Mail".

Tinerii sunt obligati sa paraseasca imobilul, intr-o luna, sau vor fi evacuati cu forta.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului