Amenajarea casei

#curatare pereti #sfaturi curatenie #pereti casa #curatenie casa #pereti #casa

Curatarea peretilor: 6 trucuri pe care trebuie sa le inveti

Curatenia generala iti poate da batai de cap in aceasta perioada, mai ales cand vine vorba de stergerea peretilor din casa. Daca acestia mai sunt si acoperiti cu tapet este normal sa ai ezitari inainte de a trece la treaba. Iata cateva trucuri cu care poti duce la bun sfarsit aceasta misiune.

Tapetul de matase

Tapetul din camerele casei tale este unul dintre cele mai fine decoruri cu care ti-ai dotat locuinta. Este si normal, asadar, sa vrei sa-l protejezi foarte mult timp. Trebuie sa stii ca materialul din care este facut tapetul necesita diferite tehnici de curatare. Pentru tapetul realizat din matase, de exemplu, te vei rezuma la a folosi doar aspiratorul.

Tapetul de hartie si semilavabil

Pentru cele doua tipuri de tapet va trebui sa folosesti carpe sau lavete moi. Acestea pot fi umede sau uscate. Pentru tapetul semilavabil iti recomandam totusi carpe si lavete de culoare alba pentru a nu-i sterge culorile. Dupa o stergere cu carpa umeda este bine sa il cureti si cu o carpa uscata.

Tapetul lavabil

Tapetul lavabil permite stergeri si spalari repetate. Poti sfolosi chiar si detergent. De asemenea, poate fi aspirat. La fel de nepretentios este tapetul din pluta naturala.

Pereti cu vopsea lavabila

Stergerea peretilor cu vopsea lavabila se face de sus in jos pentru a preveni scurgerea darelor de apa cu murdarie pe portiunea deja curatata. Ai nevoie de o galeata cu apa calduta si putin detergent de vase sau bicarbonat. Foloseste o laveta moale si stoarce-o bine inainte de a trece la treaba. Laveta trebuie sa fie de culoarea peretelui si trebuie clatita in apa curata dupa fiecare stergere.

Nu te opri la mijloc

In momentul in care te-ai apucat de spalatul peretilor, nu te opri pentru o pauza la mijlocul peretelui. Risti sa lasi dare inestetice, rezultate din stergerea neuniforma a peretelui.

Pete dificile

Scoaterea petelor de pe pereti s-ar putea sa ti se pare o misiune imposibila, insa nu este chiar asa. Petele de grasime dispar usor daca dupa ce le-ai spalat bine stregi locul cu o laveta uscata. Urmele de la carioca folosita de copilul tau pe toti peretii pot fi scoase daca aplici ulei de bebelus pe acea zona si apoi stergi peretele cu o solutie de apa calduta si detergent. Petele de ceara vor fi mai intai indepartate cu ajutorul unui uscator de par. Sterge apoi urma lasata de ele cu pasta de dinti alba si curata cu o laveta.

Sursa foto: surrey-cleaning-angels.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea