Amenajarea casei

# culori hol # alegere culori camera #culori camera #culori baie #culori bucatarie #culori dormitor #culori living #culori

Care sunt culorile potrivite pentru fiecare camera

 

 


Culorile sunt importante intr-o casa, atat din punct de vedere estetic, dar si pentru senzatia pe care o trasmit. Atunci cand alegi culoarea potrivita pentru fiecare camera, poti imbunatati starea de spirit a intregii familii. Pentru a face cea mai buna alegere, iata ce spun psihologii despre culorile potrivite pentru fiecare camera.

 

Pentru spatiile aglomerate: roz

Roz este acea culoare care aduce armonie si liniste. Specialistii recomanda aceasta nuanta in spatiile aglomerate tocmai pentru ca le aminteste celor din incapere ca din cand in cand este nevoie sa respiri si sa te relaxezi. Poti sa optezi pentru nuante de roz in birou sau in livingul de acasa. Rozul poate fi combinat cu nuante pastel de verde menta si galben pal.

Pentru camera copilului: verde deschis

Verdele deschis este ideal pentru camera copilului, tocmai pentru ca este nuanta echilibrului, dar si a naturii. Deoarece au efect calmant, nuantele de verde, de la cele pale, pana la cele mai profunde, sunt potrivite in orice incapere din casa.

Pentru bucatarie: galben

Nuanta de galben care se apropie de culoarea untului este ideala pentru bucatariile in care exista si spatiul pentru luat masa. Aceasta nuanta are rolul de a creste pofta de mancare si in acelasi timp te incarca cu energie. Dimineata, cand iei micul dejun intr-o bucatarie in care peretii sunt vopsiti in nuante de galben, vei observa ca te incarci cu energie pozitiva, entuziasm si motivatie pentru o noua zi.

Pentru dormitor: albastru inchis

In timp ce studii recente spun ca lumina albastra creste starea de vigilenta, peretii vopsiti in nuante de albastru dau un sentiment de seninatate si de siguranta, fiind astfel potrivite pentru dormitor. Poti amesteca nuante inchise de albastru cu tonuri mai deschise pentru un decor cat mai echilibrat.

Pentru sala de sport: rosu inchis

Rosul inchis este culoarea care energizeaza orice spatiu. In urma unor studii recente, s-a demonstrat si ca aceasta nuanta are capacitatea de a imbunatati performantele fizice, de aceea este recomandat sa vopsesti cel putin un perete in rosu, in camera din casa in care obisnuiesti sa faci gimnastica.

In spatiul de lucru: lavanda

Culoarea lavandei stimuleaza creativitatea. Spre deosebire de alte nuante de violet care sunt asociate de multe ori cu sentimentul de tristete sau frustrare, culoarea lavandei da o nota de mister si stimuleaza din plin creativitatea. Aceasta nuanta poate fi folosita in zona din casa destinata lucrului sau unui hobby pentru ca sporeste imaginatia.

Pentru dining: alb cald

Exista multe nuante de alb dintre care sa alegi, insa nu toate sunt potrivite pentru zona de luat masa, din casa. O nuanta calda de alb este ideala pentru dining, deoarece va face ca spatiul sa fie primitor si prietenos, accentuand sentimentul de “acasa”.

Pentru holul de la intrare: argintiu

Argintiul are rolul de a transforma incaperea intr-un spatiu in care predomina linistea si calmul. Folosit intr-un loc in care de obicei este multa agitatie, asa cum este holul de la intrare, argintiul are rolul de a linisti atmosfera.

Pentru zona centrala sau birou: portocaliu

Portocaliul este o culoare revigoranta, care ofera in acelasi timp senzatia de caldura intr-o incapere. Foloseste aceasta nuanta in zonele destinate distractiei si intrunirilor de familie, cum ar fi livingul sau in dining. Portocaliul este, de asemenea, o culoare care stimuleaza motivatia si pofta de munca, de aceea este potrivita si in biroul de acasa.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea