Amenajarea casei

#pat tapitat #avantaje

Care sunt avantajele unui pat tapitat?

Avand in vedere ca ne petrecem aproximativ o treime din viata noastra dormind si odihnindu-ne in pat, cu siguranta ne dorim si un nivel superior de confort. Pana la urma, ne incepem si ne incheiem ziua in pat, deci este important sa investim in acest obiect din dormitorul nostru.

 

In categoria de confort superior se incadreaza cu succes patul tapitat. Acest tip de pat are cadrele de lemn acoperite de o tesatura sau de un material durabil, cum ar fi pielea de caprioara, matasea etc. Totodata, suporturile de la nivelul capului sunt mai netede si pufoase la atingere, ceea ce s-ar putea sa ti se para un aspect convenabil, mai ales daca iti place sa stai in pat sa citesti sau sa urmaresti un film.

Daca nu esti sigur ca ai vrea sa investesti intr-un pat tapitat, citeste mai intai care sunt avantajele acestuia si asigura-te ca iei o decizie informata!

Ofera un nivel superior de confort

Inainte de a prezenta confortul pe care il ofera un pat tapitat, analizeaza-ti patul pe care il ai acum in dormitor. Te deranjeaza cand te intinzi sau te trezesti cu dureri de spate dimineata? Aceste probleme pot proveni si in cazul in care ai o saltea mai veche, dar pot exista neconcordante si in legatura cu ramele patului si daca acesta are o capacitate suficienta de a sprijini greutatea saltelei.

Daca observi ca atat salteaua, cat si patul, iti deranjeaza somnul pe timp de noapte sau odihna pe timp de zi, atunci ar fi bine sa optezi pentru un pat tapitat. Un pat confortabil trebuie sa se potriveasca cu inaltimea si greutatea ta, sa iti permita sa te deplasezi in ambele parti atunci cand dormi si sa te faca sa te simti de parca ai sta pe un norisor de puf - toate aceste criterii sunt indeplinite de patul tapitat.

Iti permite sa alegi orice material sau culoare doresti

Atunci cand alegi un pat tapitat, ai luxul sa combini tipurile de materiale si culori care sa te satisfaca din punct de vedere estetic. La nivel de material, poti alege o tapiterie din piele sau bumbac dupa bunul plac. In acelasi timp, exista o varietate de culori disponibile care sa iti complementeze design-ul dormitorului, inclusiv negru, rosu, bej, albastru, alb, portocaliu, galben, gri sau violet.

Cu atatea modele si culori din care poti alege, nu iti ramane decat sa fii creativ!

Este durabil si nu necesita mentenanta

Paturile tapitate sunt construite la baza din lemn superior de esenta tare. Astfel de cadre le fac sa fie mult mai stabile si durabile decat celelalte tipuri de pat. Tesaturile si materialele utilizate pentru a acoperi cadrul de pat protejeaza structura de baza de orice impact care ar putea provoca deteriorarea sau ruperea acesteia. Tapiteria folosita nu se rupe sau destrama usor, fiind suficient de puternica, in ciuda faptului ca este din piele sau bumbac.

Un somn confortabil si odihnitor iti va creste nivelul de energie pe timp de zi si te va ajuta sa te simti mai bine in general. In acest caz, asigura-te ca iei cea mai buna decizie cand alegi un nou pat pentru dormitorul tau si nu uita sa consideri posibilitatea unui pat tapitat.

FOTO: Shutterstock.com  

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea