Amenajarea casei

# avantaje folosire parchet laminat #parchet laminat

Care sunt avantajele folosirii parchetului laminat

Daca te-ai decis sa iti renovezi locuinta si ai ajuns la capitolul „parchet”, probabil stii deja ca exista mai multe optiuni din care poti alege: parchet laminat, masiv sau stratificat. Fiecare categorie are avantajele sale, insa in randurile urmatoare ne vom concentra atentia pe prima dintre ele. Iata cateva argumente in favoarea montarii parchetului laminat:

Parchetul laminat este practic si simplu de instalat

Unul dintre principalele avantaje ale parchetului laminat este acela ca se monteaza extrem de usor. Placile pot fi imbinate rapid fara sa fie nevoie de adezivi sau alte accesorii. In prezent, exista tipuri de parchet laminat dotate cu sistemul de blocare TC-Lock, care permite o instalare simpla, eficienta si confortabila. Astfel, noile sisteme de montare sunt atat de usoare incat parchetul laminat poate fi montat, fara prea mult efort, de o singura persoana.

Se intretine usor

Sistemul de blocare al placilor de parchet laminat aduce, pe langa usurinta in montare, si un avantaj ce tine de intretinere si igienizare. Modul de imbinare previne acumularea de praf si murdarie. Suprafata este antistatica, lucru benefic mai ales pentru persoanele cu alergii, cele care au animale de companie sau pentru familile care au copii mici.

Parchetul laminat este si simplu de intretinut. Nu are nevoie de ceara sau polish pentru a arata impecabil, ci doar de aspirare, spalare usoara cu un mop sau o carpa umeda si solutii de curatare din comert.

Este rezistent si durabil

Spre deosebire de alte tipuri de pardoseala, cum este si cea din lemn, de exemplu, parchetul laminat, fiind protejat de un strat superior, este rezistent la impact, la zgarieturi si pete, la presiune si nu se indoaie sub greutatea obiectelor de mobilier masive. De asemenea, isi mentine culoarea in timp si nu se decoloreaza la soare. Este rezistent la lumina si la radiatiile UV. Tocmai din aceste motive, parchetul laminat este o solutie ideala pe termen lung si poate fi montat cu incredere in camerele si spatiile mai circulate din locuinta ta, cum ar fi sufrageria, biroul sau holul.

Este prietenos cu mediul

Fiind un produs fabricat din High Density Fiber (fibre de lemn de inalta densitate) parchetul laminat este estetic, oferind spatiului un design elegant, o atmosfera calda, primitoare, dar in acelasi timp este si sustenabil. Dupa expirarea perioadei de utilizare sau in cazul in care doresti sa il schimbi, el poate fi reciclat drept combustibil pentru generarea de electricitate sau poate fi transformat in deseuri complet inofensive, care nu dauneaza mediului inconjurator.

Poate fi folosit pentru sisteme de incalzire prin pardoseala

Daca optezi pentru solutiile de incalzire prin pardoseala, parchetul laminat poate fi instalat, fara probleme, deasupra sistemului, deoarece are o rezistenta termica si o stabilitate dimensionala excelenta, iar placile sunt disponibile in grosimi si de peste 8 mm.

Cum sa alegi parchetul laminat

Fiind printre cele mai populare tipuri de pardoseala, parchetul laminat se gaseste pe piata in diferite tipuri, culori si modele. Pentru a alege varianta potrivita care sa se ridice standardelor tale pe termen lung, este indicat sa urmaresti cateva criterii importante:

Grosimea – placile de parchet laminat sunt disponibile in grosimi de 6 mm, 8 mm, 10 mm si 12 mm. Cu cat sunt mai groase, cu atat pardoseala este mai stabila, rezistenta, ofera o izolatie mai buna si poate fi utilizata chiar si in spatii comerciale cu trafic intens.

Clasa de trafic – se noteaza AC si reprezinta gradul de rezistenta la abraziune, zgarieturi, uzura.

Culoarea, textura, finisajul – sunt detaliile care contureaza aspectul parchetului laminat. Indicat este sa le alegi astfel incat sa obtii atmosfera dorita in locuinta ta. De exemplu, pentru camerele mari, cum sunt sufrageriile luminoase, pot fi folosite placi in culori inchise, alese in contrast cu nuanta mobilei sau a peretilor, in timp ce in camerele mici este recomandat parchetul laminat in culori deschise, caci va da senzatia de luminozitate, spatialitate.

Am putea enumera multi factori in favoarea parchetului laminat, insa acestia sunt printre cei mai importanti si te vor ajuta sa pui in balanta toate optiunile pe care le ai la dispozitie, in asa fel incat sa o alegi pe cea mai potrivita nevoilor tale.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea