Amenajarea casei

#cand se impodobeste bradul # impodobire brad craciun # impodobire brad #craciun #brad de craciun

Cand se impodobeste bradul de Craciun? De ce unii aleg sa-l impodobeasca pe 1 decembrie, iar altii asteapta ajunul Craciunului

Bucuria sarbatorilor de iarna si magia Craciunului a inceput sa apara mai devreme in casele oamenilor decat spune traditia. Exista foarte multi oameni care impodobesc bradul deja de la 1 Decembrie.

 

Originea bradului dateaza dinaintea erei crestine, atunci cand brazii sau palmierii erau folositi in cadrul ceremoniilor. Impodobirea bradului de Craciun este un obicei venit din Occident.

O noua traditie: romanii impodobesc bradul pe 1 decembrie

Cum inceputul lunii noiembrie reprezinta inceputul sezonului festiv in magazine, multi oameni au decis sa mute impodobirea bradului din ziua de ajuns in Ziua Nationala, adica 1 decembrie. Acest lucru se datoreaza si faptului ca tot mai multi oameni opteaza pentru un brad artificial, astfel ca poate fi impodobit oricand.

Specialistii spun ca decoratiunile de Craciun si bradul impodobit intr-o casa ajuta la cresterea nivelului de dopamina, un hormon care ne face sa ne simtim fericiti.

Traditii pentru impodobirea bradului in Ajun de Craciun

Traditia spune ca bradul se impodobeste in Ajunul Craciunului, adica pe data de 24 decembrie. Se obisnuieste ca in varful bradului sa fie asezata o stea, reprezentand ingerii sau steaua de la Bethleem. A doua zi copiii cauta fericiti cadourile sub brad.

Varsta influenteaza momentul in care bradul este impodobit

Statisticile arata ca persoanele cu varsta intre 18 si 34 de ani sunt mai entuziasmati de sarbatoarea Craciunului, motiv pentru care impodobesc bradul mult mai repede. Persoanele cu varsta peste 55 de ani tin mai mult la traditie si aleg sa impodobeasca bradul in Ajunul Craciunului.

Asadar, concluzia este ca nu exista o data corecta sau gresita pentru a impodobi bradul de Craciun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare