Amenajarea casei

#energie electrica #curatenie #pete #masina de spalat #apa rece

Cand poti folosi apa rece in gospodarie

Nu este nevoie mereu sa folosesti apa calda sau fierbinte pentru treburile gospodaresti. Unele haine se intretin mai bine daca sunt spalate cu apa rece . De asemenea, o serie de pete pot fi scoase cu ajutorul unei carpe muiate in apa rece .



1 Economiseste energie


Consumul de energie poate ajunge la 90% atunci cand folosesti apa calda pentru spalarea rufelor. Poti sa micsorezi acest consum folosind apa rece. O masina de spalat este capabila sa curete hainele intr-un mod eficient, chiar daca apa are o temperatura mai mica. Pe langa economie si protejarea mediului, un alt avantaj al spalarii cu apa rece il reprezinta protejarea hainelor. Acestea nu se vor mai decolora si uza atat de repede. Rufele delicate sunt cele care de obicei se spala cu apa rece.


2 Curata scaunul de masina cu apa rece


Pentru partea sezutului, poti sa faci o solutie din apa rece si sapun pe care sa o folosesti pentru a curata scaunul, cu ajutorul unui burete. Pentru husa, este indicat sa folosesti programul masinii de spalat dedicat rufelor delicate.


3 Spala perdelele cu apa rece


Cand trebuie sa speli perdelele, scoate-le de pe galerie si apoi scufunda-le in apa rece cateva ore. Astfel vei putea sa scoti praful si fumul din material. Pentru un efect garantat, poti sa adaugi si niste sare. Apoi perdelele se transfera intr-un alt recipient mare, cu apa rece, pentru limpezire. In cazul in care este nevoie sa fie albite, se foloseste praf de copt adaugat in apa. Abia pe urma se pun in apa calda cu un detergent neagresiv.


4 Curata petele de pe aragaz cu apa rece


Petele de grasime de pe aragaz pot fi curatate tot cu apa rece. Aceasta trebuie turnata deasupra petelor pentru a se intari. Apoi cu ajutorul unei spatule se inlatura petele, avand insa grija ca suprafata sa nu fie zgariata.


5 Scoate petele de pe covor


Petele de vin rosu formate pe covor pot fi inlaturate cu un amestec de apa rece si amoniac. Se freaca usor, pana cand pata dispare.


6 Indeparteaza guma cu apa rece


Guma prinsa de o suprafata textila precum un covor trebuie intarita cu apa rece. Apoi guma este razuita
cu atentie, cu ajutorul unui cutit. Daca mai raman urme in tesatura, acestea se indeparteaza cu un solvent.


7 Scoate petele de cacao


Petele de cacao pot fi scoase cu ajutorul unei tamponari cu apa rece. Pe urma trebuie folosita o solutie de glicerina, dupa care se clateste cu apa si sapun.


8 Scoate petele de gelatina


Petele de gelatina, precum si cele de oua, pot fi scoase cu apa rece. Se spala in apa rece suprafata patata, pentru a se inlatura cat mai mult din pata. Pe urma se foloseste o solutie din apa rece si sare pentru a insista asupra zonei patate. La final se limpezeste cu apa rece.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare