Amenajarea casei

#renuntare decoratiuni craciun #craciun #decoratiuni craciun #decoratiuni

Cand este momentul sa renunti la decoratiunile de Craciun

Nimic nu este mai festiv si mai placut decat bradul de Craciun si toate decoratiunile specifice momentului. Asa ca devine foarte greu sa renunti la ele atunci cand vine momentul. De aceea este important sa ai grija sa renunti la timp. Traditia spune sa le scoti din casa in a 12-a zi. Ce inseamna mai exact acest lucru?

Ce inseamna a 12-a zi?

Aceasta traditie este provenita din zona religioasa si reprezinta momentul in care Cei Trei Regi sau Magi au venit la Iisus cu daruri. Este vorba despre data de 5 sau 6 Ianuarie, care este de fapt a 12-a zi dupa Craciun. Exista o nesiguranta a acestei date si a utilizarii ei si de aceea traditia s-a retras in multe regiuni sau tari. Nu este peste tot in lume aceeasi traditie, unii avand momentul strangerii decoratiunilor mai tarziu, precum rusii, care ridica decorul de Craciun pe 7 Ianuarie.

Cu ce este asociata ziua strangerii decorului de Craciun?

In trecut, anumite popoare considerau ca in bradul de Craciun stau anumite spirite ale naturii, care ajuta intreg procesul. De aceea atunci cand vine vremea, ele trebuie lasate afara sa stea la loc in natura si sa nu fie tinute in casa cand nu este necesar. Se spune ca aduce ghinion sa nu le lasi sa iasa, asadar este important sa strangi tot ce ai adunat in casa pentru a sarbatori momentul special al anului.

Ce faci pana la urma?

Indiferent de traditia cu care rezonezi, este important sa nu pastrezi prea mult timp decoratiunile de Craciun si sa poti sa te bucuri de o casa curata si frumoasa in anul ce vine. De aceea este bine sa strangi relativ repede dupa terminarea sarbatorilor tot ce s-a pus ca decor. Astfel ca vei putea simti in fiecare an bucuria unui nou decor si a unei sarbatori pline de sclipici si lumini colorate. Atat tu cat si familia ta puteti decide impreuna un moment potrivit in care sa adunati decoratiunile de Craciun.

Cum se mentin ulterior si cum se depoziteaza decoratiunile de Craciun?

Imediat cum le-ai strans, este important sa le depozitezi corect, fara a le strica. Astfel ca este bine sa le pui in cutii de plastic bine sigilate si sa impachetezi fiecare glob in hartie inainte de a-l pune inauntru. De asemenea este bine sa tii cont de umiditate si de soare, care pot deteriora toate decoratiunile pe care le ai. Luminitele de Craciun trebuie sa fie bine impachetate pentru a nu se incurca, desi cu totii stim ca este aproape imposibil.

Ce facem cu toata hartia de Craciun de la ambalajele pe care le-am primit si daruit altora?

Este bine sa reciclam pe cat posibil hartia provenita din cadourile pe care le-am primit si pe care le-am dat altora. Este in regula sa reciclam in spatiile de colectare speciale hartia simpla, insa cea care are sclipici sau paiete, ori cea metalizata, poate sa nu fie potrivita pentru reciclarea hartiei pentru ca ea contine particule de alt tip.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea