Amenajarea casei

#canapea living #canapea extensibila #model canapea #canapea

Canapeaua pentru living: 4 greseli de evitat

Canapeaua constituie una dintre piesele de rezistenta in living. De aceea este deosebit de important sa alegi o canapea potrivita pentru acel spatiu si pentru nevoile tale personale. Chiar daca pare un lucru usor, adesea se trec cu vederea elementele esentiale in alegerea celei mai potrivite canapele . Iata in continuare o serie de greseli frecvent intalnite atunci cand se cumpara o canapea.

1 Nu masori spatiul de acasa

Modul in care arata o canapea in showroom nu are nicio legatura cu ceea ce ai tu nevoie acasa. In magazin, canapeaua poate fi expusa intr-o sala uriasa, unde ea sa para mult mai mica decat este in realitatea. Trebuie sa ignori tot ce vezi acolo si sa te concentrezi asupra spatiului de la tine de acasa. Fa intotdeauna masuratori pentru a sti spatiul de care dispui. Odata ce vei incepe sa cauti in magazine cunoscand dimensiunile necesare, nu vei mai pierde timpul cu piese de mobilier care oricum nu s-ar potrivi.

Tine cont de faptul ca marimea canapelei pe care o cumperi trebuie sa fie la aceeasi scala cu celelalte piese de mobilier din incapere. In caz contrar, canapeaua ta va fi ori prea mare, ori prea mica.

2 Nu incerci canapeaua

Multa lume se aseaza pe canapea pentru cateva secunde, in sezut, insa nu merge mai departe de atat cu incercarile. O canapea trebuie deschisa complet si incercata atat in sezut, cat si intins, pentru ca numai asa i se pot descoperi eventualele nereguli. De exemplu, exista canapele pe care numai daca le intinzi si le incerci realizezi ca au doua portiuni foarte diferite, una mai moale si alta mai tare sau din materiale diferite (o parte dintr-un material mai rece gen piele sau piele ecologica si alta parte dintr-o tesatura mai calduroasa).

Persoanele inalte trebuie sa verifice adancimea canapelei atunci cand se aseaza in sezut. Persoanele scunde pot sa se simta mai confortabil daca piesa de mobilier are si rezemator pentru picioare, pliabil. De asemenea, greutatea corporala este un aspect de care trebuie sa tii cont si care trebuie sa te determine sa inceri canapeaua pe care vrei sa o cumperi.

3 Alegi o varianta mai ieftina

Canapeaua este una dintre cele mai utilizate piese de mobilier din casa. Chiar daca gasesti oferte extrem de atractive, nu te decide sa scoti banii din buzunar pana cand nu te-ai convins ca acea canapea este de calitate.

Un astfel de produs este cumparat pentru a fi folosit multi ani, insa exista fabricanti care realizeaza piese de proasta calitate, acestea cedand in cateva luni. Nu te orienta dupa pret deoarece el nu este neaparat relevant. Afla, in schimb, detalii despre cadru, sustinere, continut si iti vei da seama daca ai in fata o mobila rezistenta sau una ieftina din toate punctele de vedere.

O canapea buna este mai grea din cauza cadrului sau robust, din lemn de esenta tare. Pernele trebuie sa-si pastreze forma intotdeauna, chiar si cand stai jos. Este important sa stai confortabil, fara sa simti cadrul. Spatele nu ar trebui sa se simta ca un gol, acesta fiind un semn de fabricatie ieftina.

4 Nu acorzi importanta deosebita materialului

Nu cumpara o canapea daca are un material care nu te face sa te simti bine si daca acesta nu poate fi curatat cu usurinta.

Materialul canapelei trebuie sa se armonizeze cu restul camerei. Pentru un living modern , cu un aer sobru sau masculin, poti alege o canapea din piele. Pentru un stil rustic este mai potrivit un material textil. Ai grija ca toate pernele canapelei sa fie acoperite de huse detasabile. Astfel vei putea sa speli materialul si sa redai stralucirea canapelei tale.

Sursa foto: decodir.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea