Amenajarea casei

Cabina de dus Walk-In: De ce sa o alegi pentru baia ta

In momentul in care ne gandim sa renovam casa trebuie sa luam in calcul multiple variante, potrivite nevoilor noastre.

Baia reprezinta incaperea in care ne incepem rutina zilnica de dimineata si de seara, iar de cele mai multe ori este neglijata. Daca tot restul casei noastre este amenajat intr-un stil modern, de ce sa nu acordam mai multa atentie baii?

O gresie si o faianta nu sunt indeajuns pentru a forma design-ul dorit. Fiecare obiect din baie, de la setul WC si pana la baterie pentru lavoar, trebuie ales cu multa atentie.

Intr-adevar, din cauza multitudinii de sortimente, ajungem sa avem o dilema cu privire la anumite produse. Insa,noi venim in sprijinul tau si iti oferim o alternativa la un element foarte important din baia ta, precum dusul. Asadar, ce ai zice sa descoperi mai multe detalii despre peretele de dus tip Walk-In?

Ce este un perete de dus tip Walk-In?

Ei bine, tendintele cu privire la amenajarea baii se schimba in fiecare an. In functie de nevoile fiecarei persoane, de spatiul disponibil si de buget, producatorii doresc sa vina cu o solutie care sa rezolve fiecare dintre problemele mentionate. In acest mod a aparut si peretele de dus tip Walk-In, care este alternativa perfecta pentru baile mici, in care nu se poate monta o cada sau o cabina de dus adecvata.

Acest tip de perete pentru dus poate reprezenta o provocare pentru care au fost obisnuiti sa utilizeze cada sau cabina de dus insa, te vei obisnui rapid cu noua amenajare.

Ce este special la peretele Walk-In?

In primul rand, „walk-in” se traduce prin „intra”, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa urcam o treapta sau sa ne aplecam pentru a intra la dus. Acest lucru este posibil datorita fixarii peretelui direct pe pardoseala.

Pentru persoanele care se confrunta cu dificultati motorii, aceasta gama de cabine de dus poate reprezenta solutia perfecta. Unele persoane trecute de varsta a doua intampina greutati atunci cand vine vorba despre dus. Insa, crearea unui mic spatiu deschis le permite acestora sa-si realizeze rutina zilnica fara mult efort. In cazuri mai speciale, se poate monta si un scaun pe care sa se aseze in timpul dusului.

In al doilea rand, chiar montarea si fixarea acestui perete reprezinta un avantaj. De ce? Ei bine, acest „paravan” este montat intr-un colt al baii, fixat pe un perete lateral cu ajutorul unui profil si stabilizator reglabil. Datorita acestei montari, mucegaiul nu-si va face aparitia intre spatii.

Deoarece am adus vorba si de gresie, trebuie sa tinem cont de indicele antialunecare pe care il are gresia, astfel incat sa eliminam pericolul de a aluneca. Acest indice trebuie sa fie cat mai ridicat pentru a asigura protectia de care ai nevoie.

Un al treilea motiv pentru care peretele de dus tip Walk-In este deosebit il reprezinta faptul ca ofera un design elegant intregului spatiu sanitar, iar prin simplitatea acestuia se creeaza o iluzie optica de marire a incaperii. Astfel, daca ai o baie de dimensiuni reduse, o poti transforma intr-o baie cu stil in care culorile parca au un joc continuu.

Doamnele si domnisoarele pot fi cele mai avantajate in utilizarea acestei variante, considerata foarte practica si economica. Raspunsul este simplu: deoarece cosmeticele doamnelor ocupa mai mult spatiu decat ocupa produsele destinate ingrijirii pentru barbati. Intotdeauna va aparea un nou sampon ori o noua masca de par, care trebuie asezate in apropierea dusului. Pentru ca este un spatiu deschis, se pot monta mai multe suporturi pentru produsele de igiena personala si cosmetice, fara ca acestea sa incarce prea mult design-ul baii sau sa reduca din spatiul existent.

In oferta noastra vei gasi cu siguranta modelul de cabina de dus Walk-In potrivita gusturilor tale, datorita diversitatii de modele si culori. Modelele sunt minimaliste, cu elemente din natura, precum fluturi sau iarba, ori cu forme geometrice, precum buline, patratele, linii etc.

Chiar si cei care prefera simplitatea au de unde alege. Pentru cei cu gusturi simple, peretele de sticla poate fi transparent sau intr-o nuanta fumurie.

FOTO: regata.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare