Amenajarea casei

#cabina dus #cada

Cabina de dus vs cada de dus

Construiesti o casa de vis sau incepi o renovare pe care o planifici de mult timp? A venit timpul sa amenajezi camerele individuale si te confrunti cu alegerea mobilierului, a culorilor si a accesoriilor? Baia, pe langa bucatarie, este o incapere careia ii vei dedica ceva mai mult timp pentru a o amenaja.

 

Alegerea obiectului sanitar principal din baia ta este esentiala. Cada de baie sau cabina de dus? In functie de raspunsul tau, toate celelalte piese de mobilier vor fi organizate in jurul ei, astfel incat tu sa ai o baie functionala. 

Ce trebuie sa iei in calcul inainte de a alege o cabina de dus sau o cada de dus?

Cele mai importante aspecte din punctul de vedere al utilizatorului, care pot facilita selectarea produsului perfect, sunt urmatoarele:

  • Spatiu: Zona disponibila este un lucru foarte important, deoarece ea iti poate constrange alegerea. E imperativ sa te gandesti nu numai la spatiul care iti ramane la dispozitie odata instalata cada sau cabina de dus, dar si la functionalitatea intregii bai. 
  • Buget: Al doilea aspect la care trebuie sa te gandesti este bugetul pe care vrei sa-l cheltuiesti pentru renovare sau amenajare. Numai o analiza completa a ofertei de pe piata iti va permite sa alegi o cada de baie sau o cabina walk in foarte buna, care sa nu iti afecteze bugetul stabilit, dar care sa-ti ofere confortul dorit.
  • Design: Un produs selectat corespunzator poate completa atat interiorul, dar poate constitui si elementul central al incaperii, definind stilul si caracterul baii. Dintre modelele de cazi free standing  disponibile, clientul poate alege orice tip de produs: de la cazi standard sau incorporate, pana la modele de sine statatoare, cu posibilitatea de personalizare aproape completa (inclusiv culoare, finisare sau selectia accesoriilor adecvate).
  • Functionalitate: Dispunerea corecta a baii se va traduce in confortul si siguranta ta de utilizare. Inainte de a alege un model specific, gandeste-te la siguranta ta si a membrilor familiei tale. Prin urmare, trebuie sa iei in considerare si cine va utiliza baia. In prezent, producatorii ofera multe solutii dedicate grupurilor individuale de destinatari, astfel fiind create produse usor diferite pentru varstnici, pentru cupluri, sau pentru familiile formate din copii si adulti. Adancimea cazii, scaunul din cada, posibilitatea instalarii manerelor pentru cada sunt doar cateva exemple de dotari pe care le poti lua in considerare daca alegerea ta este o cada. Daca te hotarasti asupra unei cabine de dus cu o piscina pentru copii, producatorii propun si in acest caz mai multe solutii, inclusiv acoperire antiderapanta, scaune de dus sau cadite de dus, a caror metoda de asamblare iti permite sa creezi o intrare fara prag. Toate aceste elemente influenteaza pozitiv confortul si siguranta ta.
  • Calitate: Calitatea este un factor determinant in cazul amenajarilor interioare. Atunci cand te decizi asupra unui model specific, este important sa acorzi atentie duratei garantiei oferite de producator. Renovezi baia mult mai putin frecvent decat alte camere din casa ori apartamentul tau. Introducerea modificarilor ulterioare in ceea ce priveste amenajarea sa reprezinta o povara semnificativa pentru bugetul tau si introduce o usoara dezorganizare. Prin urmare, numai garantia pe termen lung dovedeste functionarea fara probleme a cazii sau a cabinei de dus. Merita deci sa alegi un produs cu o garantie lunga de la producator, acest fapt dovedind manopera de inalta calitate.

FOTO: jollycluj.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea