Amenajarea casei

#bucatarii mici #renovare bucatarie #amenajare bucatarie #renovare #design interior

Bucatarii mici! 3 proiecte de renovare din care sa te inspiri

Bucataria este o incapere in care sunt asezate si depozitate multe electrocasnice, piese de mobilier, precum si tacamuri, vesela si vase pentru gatit. Iar o suprafata redusa a acesteia se poate dovedi a fi incomoda din multe puncte de vedere.

Secretul functionalitatii unei bucatarii mici este reprezentat de modul de amenajare al acesteia. Daca si tu iti doresti sa schimbi aspectul bucatariei tale, iata trei proiecte de renovare din care sa te inspiri.

1. Bucataria in forma de U

Sursa foto: anfirock.com

In general, bucatariile in forma de U pot fi destul de incomode, iar modul in care sunt de cele mai multe ori amenajate nu ajuta prea mult din acest punct de vedere. Traficul in bucatarie devine ineficient intre zonele adiacente si cele de luat masa. Iar acest aspect trebuie corectat.

Schimband forma de peninsula in favoarea unei insule subtiri, amplasata in mijlocul bucatariei, se va dovedi a fi o alegere mult mai inspirata. In plus, pentru a oferi senzatia de spatiu suplimentar, poti alege tavanul, peretii, pardoseala si mobilierul in nuante neutre si complementare.

De asemenea, corpurile de iluminat transparente sunt ideale pentru a ajuta la propagarea luminii in interior.

2. Bucatarie mica si invechita

Sursa foto: downtownautobodyslc.com

Atunci cand bucataria ta nu dispune de o dimensiune substantiala, aspectul estetic al acesteia este esential pentru a obtine un spatiu mai primitor. Placile de gresie si faianta, fereastra intunecata, precum si dulapurile vechi nu vor face decat sa reduca nivelul de performanta al bucatariei tale.

Refacerea aspectului unei bucatarii poate fi realizata chiar si prin pastrarea aceleiasi dimensiuni si amprente de baza. Ofera un aspect modern acestei incaperi prin alegerea unor nuante puternice, precum gri, rosu, albastru sau chiar negru si incearca sa creezi cat mai multe aspecte lucioase pentru a ajuta lumina sa patrunda in interior.

In plus, alege pentru fereastra o draperie usoara si subtire pentru ca lumina sa patrunda cu usurinta in bucataria ta.

3. Bucataria mica, dar colorata

Sursa foto: mitchamgrouprentals.com

O schema de culoare portocalie, asociata cu alb si maro, poate face ca aceasta bucatarie sa aiba un aspect usor mai placut. Alegerea unor nuante potrivite, care sa iti ofere o stare de bine, are o mare importanta. Totusi, pentru ca o bucatarie mica sa aiba un aspect cat mai placut, este necesar sa acorzi o atentie suplimentara cand vine vorba de amenajarea acesteia.

Zona de la geam a fost regandita, amplasarea chiuvetei in acel loc oferindu-ti prilejul de a te bucura de peisajul din exterior ori de cate ori vei avea treaba in acel loc. Depozitarea este esentiala in cadrul unei bucatariei, iar dulapurile din partea superioara si inferioara a incaperii se vor dovedi a fi foarte utile. Mai mult decat atat, zona peninsulei iti ofera, de asemenea, un spatiu pentru depozitarea tigailor, dar poate fi utilizata si drept o suprafata suplimentara pentru pregatirea mesei.

O bucatarie de un alb imaculat, completata doar cu mici accente de negru, poate fi o alegere deosebita. Totusi, poti combina orice tip de nuante vibrante si indraznete iti doresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului