Amenajarea casei

# idei de amenajare bucatarie # bucatarie verde #design bucatarie #amenajare bucatarie #bucatarie

Bucatarie verde? 7 idei de amenajare din care sa te inspiri

Se pare ca ultima tendinta in ceea ce priveste culoarea bucatariei tinde catre tonurile de smarald si de jad, si chiar cateva nuante de avocado. In concluzie, putem spune ca bucatariile verzi sunt in acest moment vedete.

Poate ca nu esti dornic sa te grabesti catre magazinul cu vopseluri pentru a schimba culoarea dulapurilor, dar nu e nici o graba - exista multe alte moduri in care poti incorpora aceasta noua tendinta de verde in bucataria ta. Iata cateva idei de amenajare din care te poti inspira pentru a-ti redecora bucataria.

1. Verde fistic si somon

Nu ai cum sa nu iubesti o bucatarie care combina doua dintre cele mai populare tendinte de culori ale anului curent - peretii roz - somon si dulapurile verde - fistic! Cel mai ingenios este modul in care aceste doua culori sunt despartite - de o portiune de perete negru, mat. Acest element de legatura, actioneaza ca o zona stralucitoare care atrage privirea si creeaza senzatia de armonie, echilibrand de minune dimensiunile camerei.

2. Verde inchis, in combinatie cu piatra naturala si lemn

Cine ar fi crezut ca verdele inchis, padure, se poate armoniza atat de bine cu nuantele deschise cum sunt cele ale blatului de piatra? Robinetul cromat si, totodata, cele doua corpuri de iluminat cu abajur verde inchis, atrag instantaneu privirea. In acelasi timp, dulapurile clasice, de un verde extrem de placut, aduc bucatariei un aer natural si deloc pretentios. Cu siguranta, corpurile de iluminat sunt excelent alese, fiind demne de o galerie de arta!

3. Verde oliv in combinatie cu alb si lemn natur

E uimitor modul in care aceste dulapuri verzi, culoarea maslinei, specifica anilor ‘70, revine in forta! Nici nu se putea altfel, tinand cont de naturaletea acesteia si de alura confortabila si, totodata, eleganta, pe care o aduc unei bucatarii. Putem spune ca aceasta este culoarea ideala pentru a oferi bucatariei tale un aspect nou, modern si indraznet. Accentele de lemn naturala aduc un plus de prospetime intregului decor.

4. Verde fermecator

Esti gata sa scoti artileria grea pentru a atrage atentia? Cu o fainata cu irizatii model arici, sau oase de peste, nu ai cum sa nu reusesti. In plus, varietatea gamei de culori, de la gri la verde, face ca efectul sa fie unul extrem de atragator.

5. Culoarea cuprului in combinatie cu verde inchis

Contrastele se atrag, asa ca nu ar trebui sa fie foarte socanta combinatia dintre culoarea cuprului, aproape portocalie, cu verdele inchis. Suprafata eleganta si reflectorizanta a dulapurilor scoate in evidenta si mai mult frumusetea acestei nuante de verde, in timp ce tapetul floral de deasupra aduce caldura si relaxeaza ambientul intr-o nota jucausa.

6. Verde intens in combinatii elegante

Verdele si auriul ar trebui sa fie una din combinatiile preferate de accente de decor. Aceasta bucatarie, datorita blatului cu irizatii de marmura neagra, dar si a dulapurilor verde smarald si a corpurilor aurii de iluminat, arata, pur si simplu, spectaculos.

7. Verde-gri-albastrui

In cazul in care nu te-ai hotarat inca sa renunti la albastru pentru a-l schimba cu verdele, o nuanta de albastru-gri-verde ar putea fi compromisul ideal. Faianta alba, rafturile deschise si insula mare din lemn - toate se armonizeaza pentru a crea un aer clasic si, totodata, cat se poate de modern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea