Amenajarea casei

#bucatarie aspect luxos #amenajare bucatarie #bucatarie

Bucatarie cu aspect luxos: 6 sfaturi de amenajare

Indiferent daca te pasioneaza sau nu arta culinara, cu siguranta, iti doresti si tu o bucatarie eleganta, moderna, bine compartimentata si cu design inteligent. Acest spatiu din locuinta fiecaruia trebuie sa fie unul complex, multifunctional, adaptat stilului de viata alert pe care-l traim. Dupa cum stim cu totii, bucataria nu este doar locul unde se gateste, ci si un spatiu de socializare, distractie si relaxare sau o extensie a livingului. Asadar, ea trebuie sa pastreze armonia si unitatea vizuala din casa, sa aiba un aspect ergonomic, dar totodata si luxos. Cum poti obtine o bucatarie de vis, demna a fi descrisa ca fiind „de lux”? Iata cateva sfaturi interesante de amenajare:

1. Alege mobilier cu design inteligent

Intrucat ocupa cea mai mare parte a bucatariei, mobila trebuie aleasa cu grija atunci cand vrei sa obtii un decor elegant. Sunt recomandate piesele fara manere care ofera incaperii un aspect modern si luxos. In plus, sistemul push to open, care poate fi activat printr-o simpla atingere, permite ca articolele de mobilier sa aiba un design minimalist. Daca preferi rafturile deschise, trebuie sa stii ca si acestea reprezinta o alegere grozava pentru a da o nota aparte bucatariei.

2. Foloseste mai multe tipuri de materiale

Un truc stilistic foarte simplu, dar de mare efect, este sa integrezi mai multe tipuri de materiale in amenajarea bucatariei. Acestea pot avea culori, texturi si origini diferite care pot ajuta la separarea zonelor in functie de scopul lor, dar care pot oferi caracter bucatariei. Asadar, poti utiliza placi din ceramica pentru blaturi, perdele diafane la ferestre, suprafete mate care arata stilat pentru mobila si scaune de bucatarie tapitate cu catifea foarte moale la atingere si usor de curatat. Integreaza si texturi naturale in amenajarea ta cu materiale precum lemn, piatra, granit ori marmura si te vei bucura de un aspect luxos.

3. Doteaza bucataria cu aparatura performanta

Pe langa faptul ca te ajuta sa-ti eficientizezi activitatea in bucatarie si sunt foarte avantajoase, electrocasnicele de ultima generatie impresioneaza prin imbinarea functionalitatii cu estetica. In cazul in care ai o bucatarie deschisa, aparatura performanta, usor de integrat in linia mobilierului, este un must have pentru a pastra armonia vizuala. Designul modern al electrocasnicelor mari, dar si aspectul sau culorile dispozitivelor mai mici pot contribui semnificativ la estetica bucatariei tale.

4. Opteaza pentru insule duble

Data fiind popularitatea spatiilor deschise, insula de bucatarie a devenit un element indispensabil al amenajarii. Aceasta piesa este multifunctionala, dar are si un puternic rol decorativ. O lucrare de lux o reprezinta insulele duble, o noua tendinta in designul interior, care ofera mai mult confort si utilitate.

5. Monteaza corpuri de iluminat inedite

Una dintre cele mai simple modalitati de transformare a bucatariei intr-un spatiu de lux o reprezinta adaugarea unor corpuri de iluminat stand-out. Poate fi vorba despre un candelabru opulent, o lustra sofisticata sau orice alt corp de iluminat elegant care sa contribuie la crearea unei atmosfere distinctive. Straturile de lumina, efectele contrastante ori umbrele pot transforma o incapere obisnuita intr-una luxoasa.

6. Acorda atentie micilor detalii

In general, detaliile sunt cele care fac diferenta intre un aspect simplu si unul spectaculos. Daca iti doresti ca bucataria ta sa arate ca una de lux, ia in calcul instalarea unor robinete aurii. Picioarele mesei, ale scaunelor sau ale mobilierului pot fi metalice, la fel si manerele pieselor. Culorile inchise, potrivite in incaperile mari, aduc un plus de eleganta. De asemenea, integrarea unui punct focal, cum ar fi o hota de bucatarie mai speciala sau, de ce nu, un tablou supradimensionat, reprezinta o varianta de exceptie intr-un spatiu stilat.

 

Atunci cand vrei sa ii oferi bucatariei tale un aspect luxos este indicat sa o amenajezi folosind materiale naturale si piese de mobilier rafinate. Ia in considerare orice detaliu care da impresia unui design inovator si opteaza pentru elemente ce fac diferenta intre simplu si inedit, dar care, totodata, dezvaluie si calitatea gusturilor tale.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului