Amenajarea casei

#bucatarie albastra # design casa #amenajare bucatarie #design interior

Bucatarie albastra? 7 idei minunate din care sa te inspiri

Una dintre nuantele in tendinte pentru decorarea bucatariilor este albastrul, folosit in diverse tonuri si alaturi inedite. De la cyan sau cobalt la albastru marin aceasta pata de culoare va face diferenta intr-un spatiu altfel decorat doar in culori neutre sau alb. Pentru a te ajuta sa alegi exact nuantele de albastru care se potrivesc cel mai bine in bucataria ta, iata cateva idei minunate din care sa te inspiri.

Bucatarie vintage in nuante de albastru si cupru

Ideea din spatele acestei bucatarii a fost aceea de a folosi un albastru puternic, fara a strica farmecul vintage dorit in aceasta locuinta. In acest caz, dulapurile albastre si folosirea elementelor din cupru, cum ar fi bateria de la chiuveta, au dus la un rezultat spectaculos. Elementele imbina perfect modernismul cu aerul de odinioara care se regaseste si in restul casei.

Bucatarie moderna cu influente rustice

O bucatarie care exprima stil si eleganta este aceasta, in care materialele si texturile se imbina surprinzator. Dulapurile de jos sunt din lemn natural si nu au manere, iar corpurile suspendate au fost vopsite intr-o nuanta chic de albasru si suspendate pe un perete imbracat in placi de faianta lucioase.Toate elementele prezente in aceasta bucatarie se pun foarte bine in valoare reciproc, rezultand un spatiu pentru gatit plin de stil.

Dulapuri cu manere decupate

Aceste dulapuri de bucatarie vopsite in intregime intr-o nuanta de albastru profund sunt ideale pentru a decora bucataria de mici dimensiuni dintr-un apartament. Elementul surprinzator in acest decor sunt manerele dulapurilor care lipsesc complet. Manerele pot fi decupate de orice isi doreste astfel de dulapuri in bucatarie.

Bucatarie cu dulapuri retro

In cazul in care te numeri printre cei care sunt indragostiti de curentul retro, un mobilier de bucatarie vechi, peste care ai aplicat cateva straturi de vopsea intr-o nuanta luminoasa de albastru este ideal pentru casa ta.

Manerele rotunde de lemn vopsite in aceeasi nuanta albastru ca si dulapurile contribuie la aspectul retro al decorului, amintind parca de casa bunicii. Peretii imbracati in placi de ceramica alba dau spatiului luminozitate.

Bucatarie cu dulapuri moderne

O nuanta electrica de albastru poate pune perfect in valoare frumusetea blatului de lemn din bucatarie. Decorul este completat si cu alte tonuri de albastru folosite pentru restul corpurilor din bucataria mobilata in stil modern.

Bucatarie cu dulapuri in doua nuante

Pentru un aspect modern care va ramane in tendinte si in anii urmatori, nu te rezuma sa folosesti doar o singura culoare pentru dulapurile din bucatarie. De exemplu, cateva dulapuri si corpuri de bucatarie intr-o nuanta de albastru marin se potrivesc perfect cu dulapurile albastru-menta. Manerele realizate din piele adauga un aer chic intregului ansamblu din bucatarie.

Bucatarie cu insula albastra

Atunci cand mobilierul de bucatarie este in totalitate alb, poti avea siguranta ca nu se va demoda prea curand. Dar atunci cand cauti o modalitate de a mai sparge putin monotonia din acest spatiu imaculat in care gatesti, o insula de bucatarie albastra este elementul perfect pe care poti sa il adaugi, mai ales atunci cand spatiul iti permite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea