Amenajarea casei

#bucatarie #culori casa #culori bucatarie #decorarea bucatariei

Bucataria ta: culori care sunt mereu la moda

Culorile pentru care optezi la moda si care te scutesc de efortul de a-ti redecora periodic bucataria. Afla care sunt culorile mereu in voga pe care le poti insera in bucatarie !

La ce anume se refera culorile clasice? In primul rand, la cele care amintesc de natura, cum ar fi nuantele pietrelor, stancilor, marmurei sau al granitului. Aceste culori neutre, insa, nu sunt singurele care pot fi catalogate drept clasice. Nuantele intense de rosu, de pilda, pot fi la fel de bine alegeri inspirate pentru o bucatarie mereu la moda.

Iata cele cinci 5 zone importante ale bucatariei asupra carora culorile isi pun o amprenta foarte mare:
 

Culori pentru mobilier de bucatarie


Chiar daca lemnul pare o alegere cu care nu ai cum sa dai gres, nuantele in care acesta este disponibil pot fi la moda si apoi cadea in desuetudine. Pentru a nu da gres, poti alege oricand dulapuri in culori de intesitate moderata, situate intre nuantele deschise si cele inchise ale lemnului.

Dulapurile de acest tip nu au mari sanse sa se demodeze si, daca vrei sa le oferi un aspect nou o data la cativa ani, nu trebuie decat sa le schimbi manerele si/sau le lacuiesti, in functie de modelul pentru care ai optat.

Preferi dulapurile vopsite? Albul si nuantele sale (cum ar fi albul perlat) sunt non-culori mereu in voga, de aceea poti opta cu incredere pentru oricare dintre ele.
 

Culori pentru blaturi


Culorile aprinse ca rosul, galbenul si turcoazul sunt alegeri la moda in acest moment, insa, in cativa ani, blaturile de bucatarie in aceste nuante ar putea fi depasite. Pe ce poti miza, in acest caz? Pe o combinatie de culori mereu la moda - alb, verde si negru - ideale pentru suprafetele laminate sau solide, din marmura ori granit, renumite pentru rezistenta lor in timp. Tine cont de faptul ca materialele naturale nu se demodeaza niciodata si, in plus, ofera spatiului in care sunt inserate o nota de confort.
 

Culori pentru pardoseala

Cand vine vorba despre pardoseala pentru bucatarie, lemnul si placile ceramice raman alegerile clasice. Asupra caror culori te poti opri? Nu vei da gres daca vei opta pentru parchet de lemn natural intr-o nuanta moderat inchisa, la care poti asorta cu succes mobilier intr-o nuanta mai deschisa. Vei obtine instant o bucatarie cu aspect clasic, mereu atragatoare si la moda.

Daca preferi placile ceramice, cele mai indicate culori sunt cele naturale. Indiferent de preferinta ta, este esential sa nu combini culori diferite, ci sa mergi pe o singura culoare: gandeste-te ca modelele si combinatiile de culori se pot demoda in timp!

Culori pentru electrocasnice


Culorile neutre sunt cea mai sigura alegere cand vine vorba despre electrocasnicele din bucatarie. Albul, negrul si griul pot fi asortate cu usurinta oricarui tip de bucatarie si sunt non-culori mereu in voga. Dintre acestea, cea mai eleganta si inspirata alegere ramane negrul, in special pentru ca se imbina excelent cu mobilierul din lemn.

Sursa foto: catalogs.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea